Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Du kan inte lära dig kärlek!

Krönika

Det går inte att lära ut kärlek och det går inte att lära sig vad kärlek är. Helt enkelt för att vi redan är kärlek. Det vi behöver göra är att upptäcka denna kärlek och uttrycka den.

Rädsla och hat är ingen motsats till kärlek – rädsla. Hat är ett resultat om man glömmer sitt ursprung som är ljuset. Rädsla och hat är ett resultat av att vi glömt att vi alla är ett och istället känner oss separerade.

Vår fysiska ”verklighet” är ingen verklighet eftersom den inte är konstant. Allt i den fysiska världen är förgängligt, det vill säga det kan brytas ner och försvinna. Det enda som är bestående är det som är du – själen. Och själen är förenad med alla andra själar och Gud. Själen är konstant. Själen är ljuset och ljuset är den villkorslösa kärleken.

Det betyder att du inte kan lära dig vad kärlek är. Hur ska du kunna lära dig något som du redan har och kan? Det enda vi behöver fokusera på är att agera i den. Så istället för att fokusera på dina och världens skuggor, vänd dig mot ljuset – då kommer du ihåg vem du är!

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-03-14

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen