Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vi äger inte våra själar, vi är våra själar, skriver Per Ola (Jai) Thornell. Foto: Shutterstock

Ego vs Själen

1
Krönika
Vad är egot och vad är själen? Egot är ett ramverk av tankar som tillåter oss att navigera genom rymd och tid.

Problemet med egot är att tankarna baseras på tidigare upplevelser där det präglats av separation från alltet. Tankar och känslor om oduglighet, otillräcklighet och villkorad kärlek följer egot och påverkar hur våra liv ter sig.

Visst har egot sitt berättigande, annars hade vi inte haft det. Men egot behöver tjäna själen. Det är sällan så. Istället har egot blivit Mästaren och det som vi tror är det verkliga jaget och vi lyssnar på det istället för på själens röst inom oss.

Egot vill ha mer. Egot är aldrig nöjt. Det jagar hela tiden något det inte har. Man ska bli rikare, snyggare, mer andlig, bättre jobb, bättre partner. Barnen ska må bättre, man är orolig för att förlora något eller någon och en gnagande känsla av rädsla eller förlust är ständigt närvarande.

Så vad är då själen? Själen är bortom alla koncept, tankar och ideal. Själen speglar sig själv genom våra sinnen där den ser allt som är. Den ser sig själv i andra människor eftersom alla människor är en enhet, nämligen Källan. 

Själen ser sig själv i trädet, i stenen, i vattnet eftersom dessa också är Källan. Genom egots koncept så säger vi kanske min själ och din själ. Men så är det inte. Vi äger inte våra själar, vi ÄR våra själar och vi är alla en del av Källan. 

Så det vi är, är Källan. Allt vi upplever som fysiskt, är Källan. Så vad behöver själen? Ingenting – den har redan allt det den behöver och det finns inom oss alla, var och en. När vi agerar på själens nivå så följer vi den sanna Mästaren.

Per Ola (Jai) Thornell

Annons
Text: Per Ola (Jai) Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-05-03

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
3 maj 2016 21:43
Anette. Själen återvänder för den vill uppleva alla aspekter av livet..Och själen kan närhelst den vill omskapa sig själv och uppleva nåt nytt ❤️
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen