Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Näras krönikör Per Ola Thornell skriver om stjärnor, planter och liv i univerusm. Foto: Shutterstock

Finns det liv i universum?

Krönika
Tänk dig att du står på en sandstrand och blickar ut över alla sandkornen. Tänk dig sedan att du blickar så långt du kan över hela stranden. Tänk dig sedan jordens alla sandstränder. Tänk dig sedan att det finns fler stjärnor i universum än det finns sandkorn på jorden.

Jordens stjärna, solen, gör det möjligt för oss att leva på jorden. Och visst vore det helt ologiskt att tro att det inte skulle finnas fler stjärnor som har planeter med liv runt sig? Att vi inte hittat dem beror både på att de är så långt borta och att universum är så oändligt stort.

 

Men kanske har de hittat oss? Varför visar de sig inte då? Kanske för att vi inte är redo? Kanske visar de sig men på olika sätt? Så kallade ”Crop circles” som bildas i sädesfält helt plötsligt i perfekta formationer och mönster som kan vara skapade av liv som inte finns här. Jag skriver kan, för vi vet inte ännu.

 

Alla observationer som skett av UFO genom historien kan inte bara vara fantasier, eller hur? Så vad skulle det innebära för oss människor om det faktiskt finns annat liv i universum? Skulle det vidga våra vyer om storheten i livet, eller om kraften och oändligheten i universum? Kanske skulle vi rent av få en känsla av tillhörighet till något större? Visst är det spännande tankar?

Annons

 

Per Ola Thornell

Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-06-03

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen