Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

I veckans krönika skriver Per Ola om viktiga frågor vi måste ställa till oss själva i livet. Han skriver om betydelsen att vara i sitt sanna jag och att leva i nuet. Foto: Shutterstock

Fyra viktiga frågor om livet

Krönika
Att leva ett spirituellt liv kräver att vi vågar ställa de viktiga frågorna till oss själva. När vi ställer dem ser vi också klarare på vad som är viktigt och verkligt i vår vardag!

Vem är jag? Jag är.
Vi är allt och ingenting, det absoluta bortom all definition. Vi är eviga, vi kan inte dö och vi kan inte försvinna någonstans, eftersom vi redan existerar överallt. Vi skapade en gång allt det vi nu upplever och det finns inget som vi inte kan hantera eller stå ut med.

Varför är jag här? För att uppleva vem jag är.
Det finns bara en sann anledning- att uppleva oss själva som det absoluta, som det gudomliga, hela och kompletta utan i behov av något. Varje ögonblick berättar detta för oss. Genom en blomma, en fågel, ett möte med andra eller oss själva och inget annat pågår förutom detta.

Vad behöver jag? Ingenting som jag inte redan har.
Vi behöver inget annat än oss själva för att vara hela och kompletta i stunden. Om vi hade behövt något, så hade vi inte varit här. Vi kommer alltid att ha exakt vad vi behöver för att vara den i sanning vi är. Det är bara när vi är i det falska jaget som vi upplever saknad, förluster eller begär.

Vad är klockan? Nu.
Ingenting innan denna stund betyder något eftersom vi inte kan påverka det som skett. Vad framtiden har att ge, vet vi inget om. Därför är det enda vi kan göra att vara fullständigt närvarande i stunden.

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-07-16

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen