Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Att fokusera på positiva nyheter gör gott och får oss att må bättre menar Näras krönikör Per Ola Thornell. Foto: Shutterstock

Goda nyheter gör mig glad!

Krönika
Jag och min fru Anette har börjat prenumerera på en ny tidning – Good News Magazine – en svensk tidning som enbart fokuserar på goda nyheter i världen.

I tidningen är det fantastiska nyheter om utrotningshotade djur som växer i antal, miljöförbättringar, lyckade ekonomiska satsningar i områden som ger människor möjlighet att utveckla en fungerande vardag och så vidare.

 

Att fokusera på de bra nyheterna istället för de vi matas med via tv, radio och kvällstidningar gör gott. Jag tänker som så att händer det något viktigt av värde som jag bör få reda på, så får jag reda på det. Det har gjort att jag inte läser, tittar eller lyssnar på de vanliga nyheterna. Resultatet är att jag mår mycket bättre!

I boken "Wabi Sabi – tidlös visdom", författad av Agneta Nyholm som Nära i ett tidigare nummer skrivit om, läste jag idag ett fantastiskt stycke som så väl passar ihop med mina tankar om att fokusera på goda nyheter istället för tvärtom.

Annons

 

Agneta skriver: "Vi behöver goda nyheter varje dag, och får du dem inte ska du ha detta i minnet om den dag som passerat: Planeten fortsatte vrida sig runt sin axel, med resultatet att solen gick upp överallt på jorden. Miljoner fåglar sjöng och ett oändligt antal blommor blommade. Jorden välsignades med 340 000 nya ljuvliga människobarn. Intelligenta, kärleksfulla och mycket modiga handlingar utfördes varje sekund på planeten".

 

Agneta ger fler bra exempel och serverar en härlig livsfilosofi. Själv blir jag positiv av att läsa Wabi Sabi-boken, Good News Magazine och inte minst tidningen Nära!

 

Per Ola Thornell

Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2013-12-17

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen