Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Har all healing samma energikälla?

9
Krönika
Reikihealing, Reconnective healing, healingkoden, änglahealing, andlig healing – kärt barn har många namn.

en ung kvinna som får healing mot en blå himmel i bakgrunden

Det finns många olika former av healing, men källan, ursprunget tror Per Ola Thornell är densamma, oavsett vad man väljer att kalla sin teknik.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Genom åren har jag lärt mig och provat på olika typer av healingtekniker och metoder. Det har slagit mig att de som förespråkar den ena framför den andra har haft väldigt goda erfarenheter och är därför övertygad om "sin" healingtekniks förträfflighet.

Ibland så är det bara den som gäller och alla andra tekniker förkastas. Det är lätt att tappa bort ödmjukheten.

Som jag ser det så är källan till all healing densamma. Vissa kallar den för Gud medan andra föredrar andra namn som exempelvis nollpunktsfältet, universum eller Diracsjön (Paul Dirac var kvantfysiker). Anledningen till att det uppstår varianter på healingtekniker eller påståenden var energin kommer ifrån beror på våra erfarenheter, världsbild och föreställningar.

Jag tror inte ens att vi behöver lära oss någon speciell teknik – vi har kraften direkt. Tekniken är egentligen bara ett sätt för oss att komma igång och utveckla vår helande förmåga. Det är vår osäkerhet som håller oss tillbaka. När vi sedan lär oss en viss sorts healing så håller vi oss till den.

Vi får ritualer. Det tråkiga med ritualer är att om vi inte gör dem, så kan vi få för oss att vi kommer att misslyckas. Ritualerna blir då en sorts falsk trygghet.

Annons

 

Jag tror inte vi behöver vare sig ritualer eller speciella tekniker. Anledningen är att vi kan heala bara genom att göra en enda sak – nämligen att bestämma oss för att vi ska ge healing.

När vi riktar vår mentala energi till det vi ska göra så sätter vi igång energierna. Egentligen är det ganska logiskt. Om vi alla är en del av den skapande energin, Gud, högre kraft eller vad vi nu vill kalla denna energi, så har vi ju också alla tillgång till allt som finns eller hur?

Den energi som pulserar i oss är samma energi som finns utanför oss. I början av min lärotid hörde jag att

 man får se upp så man inte använder sin egen energi, men det tror jag inte på.

Jag menar att det bara är en rädsla som har tillåtits spridas i healingkretsar. Varje gång jag ger så fylls jag alltid på! När vi ger healing så får vi healing. För vi har alla tillgång till källan oavsett vad vi väljer att kalla den.

Per Ola Thornell

Publicerad: 2013-02-26

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

9
26 feb 2013 05:54
Helt rätt Per Ola. Jag håller med dig till 100 procent. Jag tror att det är viktigt att vi kommer ihåg vår ödmjukhet. Bara för att jag har hittat en väg som fungerar för mig gör ju inte det den till en fungerande väg för min granne. Det skulle till exempel vara lika dumt som att hävda att en väg blir kortare ju fler gånger man går den. Jag tror vägen till Gud, eller sanningen, eller universum, Brahman, eller whatever, är lika lång för alla, oavsett vilken rutt man tar. Det handlar bara om att få lov att använda sig av ett språk och ritualer som känns bekväma för en själv. Jag fick en bra bild av någon - jag kommer inte ihåg vem, det var så längesen - som jag brukar använda i min undervisning. Tänk att Gud är en jättestor julgran. En sån där som står på stadens torg. Så stor. Fast klädd med allt möjligt julpynt. Kulor och glitter och smällkarameller och tomtar och flaggor och ljus och hjärtan och klockor. Tänk sedan att det stod barn i en ring runt den. Barnen är vi. Eller rättare sagt, barnen är världsreligionerna. När nu barnen tittar upp på granen och försöker beskriva för varandra vad de ser, kommer de då inte att få varsin individuell bild, som skiljer sig från sin grannes bild, helt beroende på var de står, och vilken sida av granen de ser? Naturligtvis är det så. Så jag brukar säga att bråket om vilken religion som ska ha rätten till Gud är som syskons bråk om vilka kulor som ska sitta i granen. Det är fan samma gran, kvittar hur vi vänder och vrider på det. Sedan det där med att inte använda sin egen energi handlar ju (enligt mig) mer om att man ska vara fullständigt frigjord från personlig önskan om att hela. Man måste vara en ren kanal för de helande energierna. Naturligtvis går du in med din personliga energi för att fokusera och se till så att det sätter igång. Men sen måste du backa och låta healingen hända. Du kan ju inte ha med din egen personliga känslokropp i bilden. Vad DU vill i sammanhanget är ju tämligen ointressant. Du är bara ett verktyg. En kanal. Du måste ju vara tom som ett sugrör. Och vidare skulle jag vilja säga, att det viktigaste i all healing är att försöka se den större bilden. Det handlar ju om att vara riktigt lyhörd. Alla kanske egentligen inte ska bli helade. Jo, det ska de ju, naturligtvis, men på rätt sätt och av rätt anledning. Förstår du vad jag menar? För vissa kanske det skulle vara ödesdigert att bli helade. Eller hur? Kul att prata healing. Det gör jag inte så ofta. Är rätt ensam om det där jag befinner mig. Håller mest tyst om det så att jag inte blir stenad på stadens torg, haha. mvh Per
26 feb 2013 09:58
Va bra skrivet, så tror jag också, jag blev glad av vad jag läste:) har alltid undrat över och varit rädd för att det ska "ta energi" från en när man gör det på någon annan. Och jag ska ta till mig allt du skriver! Bra text! Med vänlig hälsning, Emilie
27 feb 2013 19:34
Härliga, härliga inlägg och synpunkter. I love it!!!
28 feb 2013 07:58
Ja detta med att hitta sin "rutt" sitt språk klingar an i mig! Likaså betraktelsen av Julgranen-kommer jag bära med mig. Tack! Härligt att läsa, då jag oxå är lite ensam i dessa funderingar för att inte stenas på torget... :-)
1 mar 2013 09:26
Jag tycker också allt healing energi kommer från samma källa. Jag använder min förmåga att känna andras energi kropp och tar bort energiblock från det kroppen som kallas Medical intuitive terapi. Jag kan använda angels ljus eller (Ascender masters) Jesus, Krisna eller universal medveten (all that is) när jag gör healing då ser jag olika ljus vågor men jag får bra resultat ändå oavsett vem healing energi jag användas. Kärlek energi kom från all ljus varelse och kan vara olika vågor (vibration). Vi kan använda olika angels för olika healing om vi vet alla angels in i universum. Jag har lärt mig bara 16 Arch ängels men vi kan ropa på soul nivå många ängels. Jag vet nu att när vi ökar vår energi nivå, vi kan kontakt med universella högre energier vilket användas som healing. jag tror att universell healing energi kom from Cosmic energi källa och kan vara genom olika namn vi kallas. När jag gör healing, jag vet intuitive vad behövs göra och vem behövs ropar på den person som jag jobbar med. Jag håller med Per Berglund att vi måsta vara ren kanal. Du måste göra en ordenlig healing inuti dig själv att hitta rätta jag, kommer fram. Enligt mig vi har olika vibration nivå när vi kom hit här. Min lärare och ängel expert Doreen Virtue säger att en healing person har många livstider som ljusarbetare (light worker). All kan bli healare men alla har olika nivå jobba med sig själv and vill och gör jobb det krävs. Det är kul att prata om healing och min favorit ämne.
7 mar 2013 10:44
Fint skrivet!
2 apr 2013 14:23
Åh vad skönt att läsa. Jag har också fått till mig att man tar av sin egen energi. men jag har ju samtidigt känt att när jag ger av mig själv- det är då det blir bäst resultat. Så detta har känts rätt för mig- så jag har varit väldigt kluven eftersom jag fått höra när jag själv varit på healing att min energi läcker. och då reflekterades det kring att det berodde på för att jag gett healing av mig själv. men jag tyckte också att det lät konstigt. Nu skall jag ge så mycket jag kan och inte oroa mig :)
3 apr 2013 10:56
Hej ..härlig o skön diskusion här om healing :) Senaste numret nära tidning ..spalten ; fråga om andlighet , så tänkte jag på Bennys svar om "kan inte hela mig själv " Varför är det svårare heala sig själv ...det är även min egen upplevelse..ibland känner jag ibland inte ???själv har jag lite svårt med fokusering då jag även vill känna samtidigt vad som händer i kroppen...och jag upplever att distanshealing tar bäst på mig :)
6 apr 2013 13:50
Jag måste få säga efter att ha läst att man inte kan heala sig själv, att det kan man. Dessutom med gott resultat. Och det är jag glad för att man kan.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen