Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Krönikören Per Ola (Jai) Thornell tränar på att se sig själv i andra, oavsett vem det är. Foto: Shutterstock

Jag böjer på nacken

Krönika
I flera år så har jag trott och sagt att min uppgift på jorden är att hitta och identifiera andra ljuskrigare så att jag kan, om det är rätt, hjälpa dem att komma ihåg vem de egentligen är.

Så att de kan vakna upp och minnas sina syften. Och det är fortfarande så. Men jag hade ett tillägg – jag har sagt att jag är intresserad av de som är intresserade av sig själva och sin egen utveckling, resten struntar jag i. 

Och det är just den här sista strofen – att strunta i andra människor som lever sina liv sovande och är djupt inne i ”The Matrix”, i illusionen. Att exkludera andra är att exkludera en del av Källan. Att förneka andra är att ta bort en del av Källan och därmed också en del av mig själv. 

Detta blev väldigt tydligt för mig för bara några veckor sedan och är en förklaring till varför jag upplevt att det har varit så svårt att vara den jag vill vara – andlig, mjuk och kärleksfull utanför den andliga sfären där jag rör mig. Om jag hela tiden möter det jag inte vill ha så skapar det ju förstås negativa tankar och känslor hos mig.

Så vad jag gör nu är att jag i närvaro av mig själv, tränar på att se mig själv i andra. I alla andra, oavsett vem det är. Och så skickar jag från hjärtat ut följande mantra; ”Jag älskar dig, jag välsignar dig och alla dina anfäder.” 

Det känns helt fantastiskt. Denna övning skapar en skön känsla av enhet, av ”Oneness”. Det är skönt att komma på vad orsaken är till att mitt liv inte fungerar, så jag böjer på nacken och låter ödmjukheten komma hem i hjärtat.

Per Ola (Jai) Thornell

Annons
Text: Per Ola (Jai) Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-05-10

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen