Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

I veckans krönika skriver Per Ola om hur viktigt det är att vi vågar släppa taget, för att återta vår frihet. Foto: Shutterstock

Konsten att släppa taget

Krönika
Visst är det märkligt att det kan vara så svårt att släppa taget om det som inte fungerar i våra liv? Dåliga relationer, meningslösa arbeten, kravlistor och vardagssysslor i allmänhet som vi gör men inte känner mening i eller anser att vi inte ska behöva göra. Varför är det så?

Jag tror det är för att vi inte är redo. För att släppa taget behöver vi vara redo. Det betyder att vi istället för att trycka undan våra rädslor, måste bejaka dem och se scenariot av ett nytt agerande. Vi måste bestämma oss för att det är dags att släppa taget – oavsett vad omgivningen tycker, oavsett hur ekonomi ser ut, oavsett vad relationen man lämnar tar sig till. Vi måste bestämma oss för att det är nog.

Det betyder inte att vi inte kommer drabbas av känslostormar, svårigheter eller annat på vägen. Men när de kommer, möter vi dem. För oavsett, så är det dags att släppa taget. Att återta vår frihet – att vara de vi är och vill vara, själar som följer sin väg!

 

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-07-08

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen