Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Det finns ett land utan ondska, hat och misär. Vi får inte glömma bort att det är landet vi kommer från, menar Näras krönikör Per Ola Thornell.

Landet jag kommer från

4
Krönika
Där jag kommer från existerar inga krig. Det finns ingen alkohol eller andra droger som splittrar familjer eller har ihjäl någon. Ordet ”hudfärg” existerar inte eftersom ingen skulle förstå innebörden av det.

Pengar har inget värde eftersom de inte kan användas till något. Allt som finns är tillgängligt för alla. Gifter och kemikalier fyller heller inte någon funktion då allt är rent, det kan inte smutsas ner.

Då det inte finns ägandesystem och något som anses bättre eller sämre än något annat, finns heller inget kontrollsystem eller myndigheter som skapar byråkrati och upprätthåller orättvisor.

Där jag kommer från delar alla lika, är lika mycket värda och hyllas som de gudomliga varelser de är. Därför finns heller inga gränskontroller eller tullar – allt är fritt och tillgängligt.

I detta land ser man varandra, respekterar varandra och språket som alla talar heter ”kärlek” och förstås av alla. Känslor som avundsjuka, bitterhet och avsky finns inte. Desto mer finns det av vördnad, empati och glädje hos landets invånare. Inte minst över att få återse de ljuskrigare som återvänder hem för att få healing och vila.

Att få återvända hem emellanåt och få träffa sin själsfamilj är enormt vackert, om än bara för en stund innan det är dags att återvända till jorden igen. Jag har ju ett uppdrag tillsammans med hundratusentals andra själar här; att få jordsjälarna att minnas vem de egentligen är.

Vid min sida här på jorden har jag min livspartner och mina vänner. När vi glömmer vem vi är och var ifrån vi kommer så påminner vi varandra, kärleksfullt.

För landet jag kommer från är kärlekens land.

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-09-09

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
10 sep 2014 10:01

Per Ola!

Tack för denna krönika! Du är duktig på att hitta infallsvinklar och jag vill tacka dig för att du skriver denna krönika. Den betyder mycket för mig och du är fantastisk som människa och kan ge insikter. Jag vet för jag har både träffat dig och läser din krönika. Tack!

Patrick

10 sep 2014 12:30

Hej Patrick!

Tack snälla, snälla du! Jag blir så innerligt berörd av det du skriver. Och dessutom betyder det att du ser allt det vackra i dig själv! Vi speglar varandra och i våra tankar och känslor helt enkelt! 

Jag önskar dig det bästa och tills vi ses igen - namansté!

Per Ola

23 sep 2014 18:32
Otroligt vackert skrivet Per Ola! Önskar att alla kunde tro och få känna den värme, omtanke och trygghet som detta förmedlar. Kärlek och värme till dig för allt fint du ger och skriver till oss andra. /mvh.agneta
24 sep 2014 11:08

Hej Agneta!

Tack så mycket för din fina, fina kommentar. Och tack för den kärlek och värme du ger - jag tar in detta i mitt hjärta!

Jag önskar dig allt gott i livet!

Varma hälsningar
Per Ola

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen