Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Om vi sänder ut godhet så får vi även godhet tillbaka, menar krönikören Jai Thornell. Foto: Shutterstock

Lika attraherar lika

Krönika

Lika barn leker bäst heter det ju. Och det låter ju positivt och bra. Sanningen är att det gäller det negativa också. Gillar man att skvallra så hittar man alltid en ”bundis” att skvallra med. Dömande skapar bara dömande. Motstånd skapar motstånd. Allting är energi och det jag skickar ut får jag tillbaka – skickar jag ut skit så får jag det tillbaka. Skickar jag ut godhet, så får jag det tillbaka. Men vad är det då som gör att när jag förändrar mig till ”det bättre” som gör att jag plötsligt får uppleva nytt skräp eller negativ energi? 

Jo det beror på att allt det negativa som jag sänt ut innan fortfarande inte har lösts upp utan hänger som små moln på min vardagshimmel. Och du vet hur det är med moln och när vädret ändrar sig – till slut har de där molnen anhopat sig och det börjar regna. Så det är rester av det gamla som gör sig påmint. Det enda vi kan göra är att fortsätta vara kärleksfulla och goda – molnen med förorenat regn och åska försvinner efterhand och det bildas nya goda moln som gör att det för eller senare regnar uppfriskande, livgivande regn på oss. 

När vi sänder ut våra bästa sidor så kommer vi att attrahera in andra människor i vårt liv eftersom lika attraherar lika. Så det jag skickar ut får jag tillbaka. Och det gäller dig med. Vad skickar du ut?

Namasté
Jai
www.loveit.se

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-11-01

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen