Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Var inte orolig! Tystnaden har mycket att berätta. Foto: Shutterstock

Lyssna på tystnaden

Krönika

Vi ”moderna” människor är konstant omgivna av ljud. Det är ljud från musik, trafik, arbetsplatsen, prat och babbel med andra, prat och babbel från andra, tv:n, spisfläkten … ja du vet. Det är stressande för kroppen och sinnet att det inte får vara tyst. Och för många innebär tystnaden dessutom att de lägger märke till alla tankar de har i huvudet och så blir de stressade av det, det är helt tokigt.

Alla ljud, alla interaktioner med andra där det krävs att vi måste uppmärksamma någon, allt fokus på det som ska göras – innebär att vi läcker energi. I det läget har vi ingen sann närvaro med oss själva och vi upplever trötthet och motstånd. Och som om det inte vore nog så kommer vintermörkret nu över oss.

Vi behöver ta kommandot över vår energi och vårt mående genom att hitta tillbaka till både den yttre och inre tystnaden. Vi är inte maktlösa inför allt som påverkar våra sinnen hela tiden. Kan man inte ge sig ut i naturen för att finna tystnaden där så kan man sätta proppar i öronen, sluta ögonen, sätta en stör-ej-skylt på ytterdörren och sedan gå in i sin egen bubbla.

Vissa kursgårdar erbjuder tysta retreater vilket många tycker känns skönt de första två dagarna. Sedan börjar det krypa i kroppen och efter ytterligare någon dag så kommer det upp en massa tankar och känslor som tystnaden nu gett plats för och som blir som en rening för en. Tystnaden har mycket att berätta – lyssna på den.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-11-22

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen