Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

I veckans krönika skriver per Ola om hur viktigt det är att vi lyssnar lika mycket till vårt hjärta som till vår hjärna. Då skapar vi mer balans, harmoni o ch äkthet! Foto: Shutterstock

Lyssna till hjärnan och
hjärtat för bra balans!

Krönika
Människa hyllar de intelligenta. Nobelpristagarna, de framgångsrika forskarna som kan berätta om nya planeter och stjärnor och mattesnillena som redan vid fem års ålder kan lösa en Rubriks kub på några sekunder.

Kunskap är nyckeln till ett framgångsrikt liv och därför behövs långa studier och höga betyg från skola. Smarta människor kan tjäna stora pengar. Den mänskliga hjärnan har under lång tid beundrats och blivit satt på piedestal. Logik är för många vägen till sanning.

Konstnärer, poeter, dansare eller musiker räknas sällan till de framgångsrika, såvida inte ett genombrott skapar kändisskap. Kreativa människor anses ofta som känsliga och lite säregna.

Så vart vill jag komma? Först vill jag poängtera att jag tycker intelligens och logik är bra och viktigt. Men logik är torrt, medan kreativitet är levande. Logik och matematik kan inte dansa. De kan användas för att räkna ut hur man gör, men det är allt. Kreativitet kan dansa eftersom kreativitet kommer från hjärtat. Logiken kan inte älska – den kan tala om kärleken. Känslan från hjärtat som rymmer både det konstnärliga, poetiska och musikaliska kan älska!

Hjärtat behöver inte prata om kärleken, det är kärleken. Hjärtats språk är kärlekens språk. Om vi lyssnar lika mycket på hjärtat som på hjärnan skapar vi mer balans, harmoni och äkthet. Det är en viktig uppgift som människa att skapa kontakt mellan dessa! Allt som skiljer dem är en halvmeter, klarar vi den så klarar vi allt på denna jord.

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-08-19

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen