Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Meditation ger oss de svar vi vill ha

3
Krönika
En del människor letar hela livet efter något, men hur de än letar så hittar de inte det. Det beror på att de letar på fel ställe.

ung kvinna som omfamnar ett träd

Meditation är en bra väg inåt. Genom meditation kan vi hitta vem vi är och även finna de svar som vi ofta söker utanför oss själva. 

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

En del människor letar hela livet efter något, men hur de än letar så hittar de inte det. Det beror på att de letar på fel ställe.


Om man skulle gömma världens dyrbaraste skatt någonstans och vara säker på att de flesta inte skulle hitta den så skulle den säkraste platsen vara i människans hjärta.


Få människor är genuint intresserade av sig själva. Istället så jagar man värdelös kunskap, värdelösa pengar och värdelösa prylar. De tror att de är värdelösa i sig själva och därför kan bli värdefulla genom det man gör och äger.


De blir lyckliga med rätt saker, rätt utbildning, rätt jobb, rätt partner, rätt hus, ja listan är oändlig. Men när de fått något av det eller kanske rent av allt samman är de lyckliga då? De tror det. För en kort stund känner de sig så, men sedan börjar jakten igen eftersom det inte är äkta vara de fått smaka.

Annons


Varför är det så? Jo för det de jagar finns inom dem själva. Alla människor föds ensamma och dör ensamma och allt där emellan är förgängligt – människor och ägodelar finns i våra liv för att vi ska uppleva och lära.


Det enda som består när allt är över, är vår själ. Så om vi vill få svar på det vi söker i våra liv så finner vi svaret i hjärtat, och det gäller alla oavsett om man kallar sig andlig sökare eller materialist.


När vi mediterar så får vi en chans att se inåt och när vi gör det så får vi reda på vem vi är, vart vi är på väg och varför vi finns.

Per Ola Thornell 

Publicerad: 2013-01-29

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
29 jan 2013 09:51
Sant - Jag vet <3>
29 jan 2013 21:30

Hahaha...! Så sant, så sant! Och det lustiga är att jag satt igår, förlåt, men jag satt verkligen på min toa, och sa nästan i stort sätt, just precis detta, högt för mig själv!? den 28/1, och idag den 29/1, läser jag detta!? Mycket, mycket klokt sagt!! Jo, varför jag själv sa just detta, var för att, jag gör försöker göra mitt eget köksbord av alla mina gamla å tråkiga möbler jag redan har! Men kruxet är att alla i min omgivning, kommer med kommentarer, varför köper du inte något istället? Det finns så många billiga möbler på loppis, eller Erikshjälpen. Men grejen är att jag vill ta det jag redan har!!? Jag har lyckats gjort en låg lång Tv-bänk av min gamla sängstomme!? Tur man har en händig granne som hjälpte mig med det som var tungt! Men den är där nu! Min kille sa häromdagen, att han gärna köper mig ett nytt bord,!? Ja, gör det om du vill, men jag kommer ändå att kapa ner det till något som jag har användning för?!! Förlåt men, det är det enda jag tycker om, är att skapa något som jag själv vill ha det! Och helst med sådant jag redan har! Jag fick min ADHD, diagnos rätt sent i livet, och det gör att jag alltid tänker och vill göra något nästan hela tiden, men jag orkar inte göra allt det där jag gärna vill, och det är väl just det som jag har idag Fibromyalgi, och svår migrän, och har sjuk pension,. Så allt jag orkar idag, är bara inte många knop, orkar ibland inte hålla en penna eller min iPhone, tur det finns stöd för det! Förlåt men ibland måste jag få skriva av mig såhär! Men ni behöver ju inte läsa allt detta! Men tack så hjärtligt mycket för att du tog upp detta! Mvh I-L G!

29 jan 2013 21:46
Ja det är precis så Per Ola! :) Det är intressant att läsa det du skriver som alltid och det stämmer.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen