Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Sann kärlek kan bara upplevas, skriver krönikören Per Ola (Jai) Thornell. Foto: Shutterstock

Medkänsla för alla levande varelser

Krönika
En av de viktigaste nycklarna på den spirituella vägen är "Kärlek och medkänsla för alla levande varelser".

När vi rör vid den äkta känslan i oss av absolut enhet – att vi är ett med allt, är medkänsla något som uppstår helt naturligt, som en våg av ljus från vår inre källa.

Sann medkänsla innebär en viss vibration – och denna vibration är avgörande, eftersom den fungerar ungefär som en nyckel för att låsa upp det högre medvetandet inom oss. Det är denna vibration som kommer att föra vår själ tillbaka till Källan. Kärlek och medkänsla för alla levande varelser är en avgörande nyckel i vår Livsplan helt enkelt.

Sättet att komma åt nyckeln, är att ta bort alla blockeringar som håller oss fast och som söver oss från att se och uppleva vår storhet, vår fullkomlighet. För att verkligen förstå medkänsla, är det viktigt att det inte finns något dömande i dess innebörd. ALLT är det avgörande ordet. 

Sann medkänsla innebär att man inte bedömer vem som är värdig eller inte. Medkänsla är inte en tanke som beslutar att "du måste älska alla varelser och träd" – det är en känsla som gör att du bara gör det. 

Visst, tanken behövs för beslutet men sedan är det en känsla resten av vägen. Svårigheten i detta ligger i den upplevda illusionen av att vi är separerade från varandra – här är du och här är jag. 

I vardagen möter vi ”andra” och de är inte som jag vill att de ska vara. Att se och uppleva enhet med allt kräver förstås träning eftersom vi är så väl tränade på att se splittring och separation.

Sann kärlek och empati kan inte imiteras eller kopieras från en text. Den kan bara upplevas. Och på vägen så testar universum dess äkthet genom att sätta ”hinder” i vägen. Alla som är på en sann andlig resa vet och har upplevt detta. 

Den andliga vägen innebär mycket snår och taggiga buskar. Men det är enda vägen mot frihet, sinnesro och utveckling. Så att vår själ obehindrat kan få röra sig tillbaka genom de olika dimensionerna tillbaka mot sitt ursprung! 

Per Ola (Jai) Thornell

Vill du läsa fler krönikor av Per Ola (Jai) Thornell? Köp hans fina krönikebok i Nära Shop! 

Annons

 

Text: Per Ola (Jai) Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-05-24

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen