Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Allt som man tar för givet i vanliga fall blir mer värdefullt nu, skriver Per Ola. Foto: Shutterstock

Mitt hjärta blöder

Krönika
Efter att med egna ögon sett Röda Korsets arbete på bland annat Stockholms Central med de flyktingar som kommit dit, så är jag så tacksam för att det finns människor som vill hjälpa till!

Medan en del politiker och tjänstemän tackar nej (hur är det möjligt?) till placeringar i olika kommuner runt om i Sverige till ensamkommande flyktingbarn, så finns det andra som gör massor för att ge en hjälpande hand.

Jag blir i denna situation medveten om att jag har tak över huvudet, mat på bordet, nära och kära runt omkring mig och inte minst – jag känner mig trygg! 

Allt som är så självklart annars blir nu oerhört mer värdefullt; Min säng, en ren toalett, tvål och vatten, pengarna till maten. En kopp kaffe – jag kan dricka en kopp kaffe när jag vill och bara sitta ner och ta det lugnt. Jag behöver inte oroa mig för mina barn, min älskade, mina vänner.

För mig är det just nu ännu tydligare att det inte finns några gränser – vi är alla jordbor! Vi kan inte sätta landsgränser, ekonomiska gränser, politiska gränser längre – dessa är bara till för giriga som pratar ”ditt och mitt”. 

Just nu behöver alla diskussioner läggas ner och vi behöver ta hand om våra bröder och systrar. Kläder, mat, någonstans att sova. Och det spelar ingen roll om det är här eller i ett hemland – hjälpen behövs där situationerna finns. 

Det handlar inte enbart om flyktingarna – det finns hemlösa och fattiga här som också behöver få hjälp. Mitt hjärta blöder och det är en fin gräns mellan sorg och kärlek i mig.

Det är inte på TV det sker. Det är på riktigt. Låt oss hjälpas åt – alla kan göra något. Alla kan ge något. Inte för att vi måste. Utan för att det känns bra. För att det är det rätta. För att det är kärlek.

Per Ola Thornell

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-11-10

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen