Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Möt världen med en känsla av mod

1
Krönika
Mod är inte frånvaro av rädsla. Mod är att vara i rädsla utan att fly från den. Mod är att våga stå upp för sig själv, sina åsikter, sina fel och brister men också sin sanning och styrka.

person som hoppar över ett stup i en röd-orange solnedgång

Mod är att gå sin egen väg menar Per Ola. Att vara modig är inte enkelt utan det är något som man måste våga vara samtidigt som man är rädd.
FOTO: SHUTTERSTOCK.

 

Mod är inte frånvaro av rädsla. Mod är att vara i rädsla utan att fly från den. Mod är att våga stå upp för sig själv, sina åsikter, sina fel och brister men också sin sanning och styrka.

Hur blir man modig då? Hur vågar man ingjuta modet i sig? Man tar sig helt enkelt friheten och rättigheten att bara göra det.

Andra kanske kommer att vilja såga dig jäms med fotknölarna. De kommer att vilja putta in dig i ledet igen. Några kommer tycka att du är tokig, kanske kommer de till och med att idiotförklara dig. De intellektuella kommer att försöka överbevisa dig att du har fel. För de vill kanske hellre ha rätt än att må bra?

Annons

 

Men hur beter man sig när man är modig? Att ställa sig framför ett hungrigt lejon är inte modigt. Det är dumt.

Mod är att gå sin egen väg, att välja det liv och leverne man själv önskar, att ta ansvar för sin val och sina  åsikter. Mod är att gå motströms när alla andra går medströms. Mod är att tänka utanför boxen och se vad som finns där. Mod är att vara nyfiken på möjligheter och inte bara svälja andras sanningar.

 

Mod är att ifrågasätta det som är vedertaget, normalt, vetenskapligt men också det som är flummigt, abstrakt eller ologiskt. Mod är att våga vara rädd samtidigt. Man kan inte vara modig om man inte är rädd – det är faktiskt en förutsättning. Och när vi går emot vår rädsla, så växer vi. Som människa och med nya erfarenheter i vår själ.

 

Vad skulle mod betyda för dig? Om du just ny fyller dig med känslan av mod, vart skulle den föra dig? Hur skulle du må? Tillåt dig att känna in ditt mod, som finns tillsammans med kärleken i dig – visst känns det bra?

Gå ut i världen och möt den med kärleken i ditt hjärta till dig själv och med bröstet fullt av mod. Det ska jag göra!

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-07-17

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
14 nov 2012 11:50
Hejsan! Fin text och fin bild. Sökte den på Shutterstock, men den finns inte. Hur får jag använda den? Om jag refererar till dig och din text - är det då ok att jag använder den i tryck? Vänligen, Anna
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen