Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vitaminer och mineraler är nödvändiga för vår hälsa, skriver krönikören Per Ola Thornell. Foto: Shutterstock

Obalanser i kroppen

2
Krönika
Sedan många år tillbaka gör jag hårmineralanalyser på människor för att se deras mineralstatus och eventuella toxiner i kroppen. Detta är ett effektivt sätt att få svart på vitt om eventuella symptom som man brottas med, ämnesomsättningsproblem eller helt enkelt för att se om man får i sig den näring som man ska.

Nyligen gjorde jag analyser på två små syskon. Analysen får jag göra men inte behandla dem eftersom de är under åtta år. Jag klipper lite hår och skickar till ett laboratorium i USA som är specialiserade på denna typ av analyser och för någon vecka sedan fick jag svar. Håret visade att de båda hade stora överskott av koppar, järn och mangan. Dessutom visade analysen höga halter av aluminium. 

Jag misstänkte genast familjens vatten då de har en egen brunn och saken undersöks just nu. Det intressanta är att den yngsta flickan är hyperaktiv och man misstänker att det kan finnas ADHD men just så höga halter av mangan kan bland annat skapa hyperaktivitet. Studier visar att våldsamma och kriminella personer har mycket höga halter av mangan i kroppen.

Om det visar sig att familjen kan få ordning på sitt vatten och manganhalten kan sjunka i flickorna, så kanske – jag säger kanske, kan detta barn slippa en diagnos, läkemedel och framför allt, en besvärlig tillvaro.

Det sägs att Sverige har väldigt rent dricksvatten och på många sätt stämmer det. Men senare undersökningar visar också stora problem med kemikalier från industrier, räddningstjänst och inte minst läkemedel. Har man egen brunn så bör man kontrollera detta ofta för att slippa problem med hälsan. 

Analyser av vattnet är dock inte hela lösningen. Om man dricker och duschar i vatten med små mängder av ett visst ämne så finns alltid risken att man ansamlar det i kroppen. Eftersom ett mineral antingen arbetar mot ett annat eller med ett annat mineral så kommer förr eller senare obalanser att uppstå. 

Vi vet mer och mer i dag att vitaminer och mineraler är nödvändiga för vår hälsa. Det finns inga dokumenterade studier av dödsfall som beror på vitamin- och mineraltillskott. Ändå har Livsmedelsverket felaktigt bestämt sig för att skapa säljförbud för preparat som innehåller vissa doser av B6, D, E och Zink eftersom de anser att de kan vara hälsovådliga. 

Det är synd eftersom det är som att förbjuda att man skulle äta en viss mängd av en viss mat. Jag tycker att man silar mygg och sväljer elefanter i de här sammanhangen. Kanske skulle man istället titta lite närmre på tobaks-, alkohol- och läkemedelsindustrin?

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-08-25

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
25 aug 2015 16:59
Hej Ola! Håller verkligen med, många lider brist på mineraler och vitaminer idag. Läkemedelsindustrin skördar åtskilliga liv varje år och i många fall bidrar de med det själva genom att dölja och manipulera forskningsresultat för att inte förlora pengar! Men det är ju rädslan som styr och om att förlora makt o kontroll. Hur kommer jag i kontakt med dig, har lite frågor ang hårmineralanalys? /mvh.agneta
7 sep 2015 09:31

Hej Agneta! Tack för din kommentar!

Ledsen att jag inte tidigare uppmärksammat att du ställt en fråga, men hoppas det är ok. Du når mig på 0735-344 550 eller perola@loveit.se!

Hör av dig så ska vi se om jag kan hjälpa dig!

Varma hälsningar

Jai (Per Ola)

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen