Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Se på saker och ting ur 30-dagarsperspektivet

1
Krönika
I mitt arbete som medium, terapeut och coach har jag förmånen att träffa många människor. Inte sällan upplever mina klienter att de fastnat i tillvaron, att de känner sig förvirrade och att de tappat gnistan.

Vardagen är fylld av måsten och borden. Flera kan beskriva att de rent intellektuellt ser att de har det bra men känslan är inte närvarande. Andra beskriver att de känner sig ensamma, håglösa eller att de på olika sätt brottas med problem i exempelvis relationer eller med ekonomi.

 

Alla möten med mina klienter ser förstås olika ut, inte minst för att vi har olika personligheter, styrkor och svagheter. Men ett sätt att se på saker och ting annorlunda är att använda 30-dagarsperspektivet. Detta perspektiv förutsätter förstås att min klient inte har en stark rädsla för att tänka på döden.

 

Vad jag gör är att jag ställer frågor; Vilka av dina problem som du har idag skulle inte lösa sig den dagen du dör? Jag ber sedan min klient att föreställa sig att han eller hon skulle veta att det endast är 30 dagar kvar av hans eller hennes liv.

Vad skulle vara viktigt då fram till dess? Vilka problem skulle man bara släppa? Vilka människor skulle man omge sig av? Vem skulle man ringa och be om ursäkt? Hur skulle dagens prioriteringar se ut?

Annons

 

Frågorna är till för att få ett större och högre perspektiv på sin livssituation och väcka till liv den kärlek och omsorg som finns inom oss alla. De hjälper oss att släppa taget om det som inte är viktigt till förmån för sådant som vi vill prioritera och ha mer av i våra liv.

 

Jag ställer ibland frågan till mig själv för att hjälpa mig vidare men också för att mäta av att jag gör de val och prioriteringar som är viktiga för mig. Kanske varar mitt liv i 30 sekunder, 30 dagar eller 30 år till, vad vet jag?

Men oavsett min tid som är kvar på jorden så önskar jag att det är fyllt med så mycket kärlek och flöde som bara är möjligt.

 

Per Ola Thornell

Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2013-07-22

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
23 jul 2013 09:48
Tack Per-Ola mycket tänkvärt och väldigt bra skrivet ♥ och vad enkelt det blev. Helt plötsligt så infinner sig en enorm tacksamhet för det jag HAR och jag inser och förstår vad som är viktigt bara för idag. Med Ljus och Kärlek till dig ♥
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen