Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Manifestera din själ genom att kliva in i Lagen om Själens Attraktion och lämna egots Lag om Attraktion, skriver krönikören Jai Thornell. Foto: Shutterstock

Sluta vilja ha, börja ge istället!

Krönika

Låt oss säga att du vill ha ett större hus, vad händer när du fått det huset, vad tror du händer om du gör som Lagen om Attraktionskraften säger? Du attraherar det nya huset men vad händer sen? Det kommer inte dröja länge förrän det huset också är för litet. Eller så blev det för dyrt och nu måste du ha ett nytt jobb med mer betalt. Och nu får du ett nytt jobb säger vi och där hittar du förstås brister direkt – chefen är inte vad du trodde och du blir stressad, sjuk och kanske utbränd. Och nu vill du bli frisk… och så håller det på…

Egot tar sig också uttryck som en andlig sökare. Det letar och det letar. En kurs till, en bok till, googla lite om Kundaliniyoga eller healing. Man söker och söker men letar på fel ställe. Egot tror att det ska leta efter något som vi faktiskt redan har – det visar vansinnet… egots sinne är vansinnet. Varför leta efter något som vi redan har?

Sluta att söka och finn istället – du har det redan. Inse att du redan är komplett, fullständigt omhändertagen, du är helt säker. Du är rik på riktigt här och nu i alla avseenden och storleken på huset eller kvaliteten på din bil eller 3 kg viktminskning är inte en sann definition på den rikedomen. Du är inte din kropp, dina pengar, din titel, din sjukdom eller dina problem. Detta är vad själen säger.

Egot, som bara är en sinnesförvirring, tror förstås på motsatsen. Den förvirringen gör att man tror att allting är utanför en, så man fortsätter att önska sig det som finns utanför och som om den rikedom man har inte vore bra nog. 

Så vad behöver vi göra? Vi behöver kliva in i Lagen om Själens Attraktion, och lämna egots Lag om Attraktion, så att vi kan manifestera själen. 

Så istället för att följa egot som har en enda tanke vilken är, ”jag har inte det jag vill ha, jag är inte den jag vill vara”, så går vi över till själen som säger, ”jag har det jag behöver, jag är den jag vill vara”. 

Låt mig repetera detta eftersom det är så viktigt. Egot är baserat på en tanke, ”jag är inte den jag vill vara”, medan själens tanke är baserat på ”jag är vad jag vill vara”. Är inte det fantastiskt att inse att du redan ÄR den du vill vara. Att du redan ÄR den gudomliga medvetenheten. Och det ÄR den du är nu, verkligen nu, oavsett om du tror det eller inte tror det, så är det så, och här är det vackra; Oavsett vad vi tror eller inte tror, om vi bara bestämmer oss för att det kan få vara sant för en stund, en dag eller en månad så sker något fantastiskt. När vi kliver in i det, när vi låter det väckas inom oss så sker fantastiska saker och ting av sig själv. Allting vi behöver, allting vi kan attrahera in i våra liv, kommer att vara där automatiskt. Detta är den sanna själens essens och verklighet av överflöd. 

För när vi låter själen få komma fram, manifestera sig i våra liv så kommer vi att gå från att vilja ha till att börja ge. Vi ger från oss själva. Den villkorslösa godheten som vi sänder ut kommer tillbaka i våra liv och ger oss det vi behöver i våra liv. För det vi ger ut får vi alltid tillbaka. 

Namasté
Jai
www.loveit.se 

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-12-20

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen