Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Andarna gör som de vill och inte som vi vill menar Näras krönikör Per Ola. Foto: Shutterstock

Spökar det hemma hos mig?

1
Krönika
För en tid sedan var jag själv hemma och passade på att krana upp ett varmt bad, dämpa belysningen och tända lite levande ljus. Åh, så avkopplande! När jag låg i badet och njöt passade jag på att prata lite med mina guider. Jag är så tacksam för att de finns.

Ibland får jag "fling" i huvudet och får för mig att be dem visa sig fysiskt att de finns. Jag vet ju att de finns, jag har fått massor av bevis. Men, jag är som jag är. Så jag tittade ut i köket på två stycken lampor som hänger över en halvvägg och sa: "Kan ni inte putta lite på lamporna så de gungar?" Det hände inget och efter en stund gav jag upp mitt "tramsande".

 

Efter badet klev jag upp och började göra lite annat. Min fru kom hem och det blev dags att gå till sängs. Jag gick runt och släckte de lampor som var tända, men när jag kom in i sovrummet så kände jag att det lyste någonstans. Jag gick ut i köket igen och tittade upp i taket på de infällda spotarna. Där sitter åtta stycken. Två av dem lyste medan resten var släckta. Jag trodde inte mina ögon – hade det blivit fel på elektroniken? Jag tryckte på knappen och då tändes resten. Strömmen till lamporna var med andra ord av från början!

Annons

 

Jag berättade för min fru, hon förklarade precis som hon brukar att jag bad om det själv. De gör inte som jag vill, de gör som de vill! Men jag nöjde mig inte utan ringde installatören och berättade om fenomenet.

 

Installatören svarade: "Du, de lamporna är seriekopplade och två av dem kan omöjligt lysa medan resten är släckta. Jag har varit elektriker i 25 år, så jag vet".

 

Jag garanterade honom att det faktiskt var så att de två lamporna lyste och att det inte heller var de yttersta på slingan. "Ja det spökar väl hemma hos dig då" blev hans svar. Så, ja det gör väl det. Eller?

 

Per Ola Thornell

Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2014-01-06

Relaterade artiklar

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
1 feb 2014 17:21

Hos mig spökar det ibland och hemma hos min mamma och syster och andra jag känner men för det mästa är det bara andar från släkt och vänner på andra sidan på besök 

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen