Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Ett nytt liv är ett mirakel och barnet är perfekt precis som det är. Själen har en andlig plan och är fullt kapabel att möta livet, menar Näras krönikör Per Ola Thornell. Foto: Shutterstock

Tack Gud, nu tar vi över!

Krönika
I filmen The Shift, berättar Dr Wayne W. Dyer hur vi människor agerar och spelar Gud. Han gör liknelsen om hur barnet blir helt omhändertaget i sin mammas mage under 9 månader där allting skapas och löses helt av sig själv.

Varje cell vet vad den ska bli, sin funktion och agerar utifrån detta. Ett mirakel som sker utan att vi människor behöver lägga oss i under dessa 9 månader. Allt blir omhändertaget.

Sedan när detta mirakel föds så är vi så oerhört tacksamma över det och tackar Gud för gåvan. Vi säger: "Tack Gud – nu tar vi över!"

Vi lägger oss nu i det här barnets livsplan och säger gör så här, tyck så här, gör inte si, gör inte så, du måste, du borde, bli någon, vem tror du att du är… Vi vet inte bättre. Vi har blivit behandlade på samma sätt och vi fortsätter i samma mönster.

Tänk om vi istället kunde luta oss tillbaka och våga tro att det som blivit omhändertaget under de första 9 månaderna också blir omhändertaget resten av livet? Att saker ting redan ligger utstakade för oss och att vi själva är fullt kapabla att möta livet – redo och förberedda, perfekta som vi är?

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-04-07

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen