Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Levande ljus värmer både frusna fingrar och hjärtat. Foto: Shutterstock

Tänd ett ljus och låt det brinna!

Krönika
Höst och vinter innebär avsaknad av både ljus och värme. Om vi skulle följa årstidernas rytm skulle vi arbeta mindre och vila mer. Men, det är inget sådant samhälle vi lever i. Vi förväntas prestera lika mycket och att-göra-listan är lika fylld som vid andra tider av året. Är det konstigt att många är helt slut efter julen?

Jag märker i min kropp att den behöver vila mer. Därför får TV:n vara avstängd till förmån för lite lugn, skön och avslappnande musik på stereon på kvällarna. När jag sätter mig i fåtöljen sitter jag bara en kort stund och gör en enkel andningsmeditation ett par minuter. Sedan läser jag en god bok, Tidningen Nära eller myser min underbara fru Anette.

 

Anette älskar att göra det mysigt i vårt hem så ofta släcker vi ner det mesta av det elektriska ljuset till förmån för massor av stearin- och värmeljus. Det ger en skön stämning och lugn atmosfär. Både kropp och sinne får möjlighet att gå ner i varv vilket i sin tur ger mer energi dagen efter. Jag ”slipper” mata hjärnan med dåliga nyheter och TV-program som bara skapar mer stress eller aktivitet i hjärnan.

Jag ger mig på så sätt också möjlighet för mig att umgås med mig själv och min partner. Jag tror att just grejen med att tända ljus är något som tilltalar de flesta av oss. Flammande eld och gemenskap är mysigt helt enkelt och en signal till kroppen att allt är väl. Då slappnar den av.

Så tänd ett ljus och låt det brinna så mycket som möjligt i höst och vinter.

Annons

 

Per Ola Thornell

Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2013-12-02

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen