Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Inget verkligt har någonsin varit hotat och inget overkligt existerar, menar Jai Thornell i veckans krönika som handlar om Uppvaknandets resa. Foto: Shutterstock

Uppvaknandets resa

Krönika
Varför har vi kommit in i den fysiska världen? Vi har kommit för att vakna upp. Och det är en resa som vi gör och som leder oss tillbaka till där vi alltid har varit. Under resan har inga avstånd lagts bakom oss eftersom vi aldrig har lämnat platsen där vi finns.

Resan innebär att vi kommer hem till oss själva – det som är vi och som är Källan. Vi har varit där hela tiden men vi visste det inte så vi började söka efter vägen. Vi visste inte vad vi sökte efter men när vi fann det så upptäckte vi att det funnits där mitt framför ögonen från början.

Det är som att sitta mitt i skogen och inte se den för alla träd. Vår fysiska värld gjorde att vi glömde vem vi var, var vi var och varför, så vi blev sökare. Vi gick kurser, läste böcker och lärde oss utveckla vår medialitet, healing, Tai Chi eller kanske Yogan. Det kändes bra men inte helt. Något saknades så vi fortsatte att leta.

Vi sökte efter något som verkade oåtkomligt och när vi väl fann det, så förstod vi vad det var vi sökt – oss själva. Och när vi fann oss själva så förstod vi att vi inte fanns som individ. Vi förstod att vi fanns som en själ – en själ som är förbunden med Källan, en själ som var en aspekt av Källan – ja att vi var Källan. Det fanns inget separerat jag, enbart ett Högre Jag – Källan.

En Källa som uppenbarar sig på alla tänkbara sätt – som människor, djur, planeter, träd – som allt vi kan se och uppleva. Vi är ett med allt – och Oneness är upplevelsen av detta i den fysiska världen. Det fanns mitt framför näsan på oss hela tiden men vi såg det inte, så vi fick leta och göra vår andliga resa. När vi kom hem så förstod vi att vi aldrig lämnat hemmet.

Vi förstod att vi varit fullkomliga, gudomliga, hela och upplysta från allra första början. Inget verkligt har någonsin varit hotat och inget overkligt existerar.

Namasté
Jai

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2016-12-06

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen