Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Per Ola Thornells nya namn Jai Gurudev betyder "Victory to the Greatness in you". VIlket på svenska blir ungefär "Storheten i dig har segrat". Foto: One Man Media

Vad betyder ett namn?

Krönika
Jag fick mina förnamn av mina föräldrar och döptes i kyrkan till Per Ola! I 54 år har jag levt med detta namn och de senaste 3-4 åren har jag känt allt mer att det namnet inte är jag längre.

Min medvetna andliga resa började för cirka 20 år sedan och jag har genomgått en stor transformation, en sanslös förändring helt enkelt. Jag är inte den jag var. Det är som om det finns en person före och en annan person så här 20 år senare.

Min personliga och andliga utveckling har gett mig en ökad medvetenhet och som sökare har jag utforskat både religioner, filosofier och New Age. Och vetenskap för den delen. Det jag letade efter fanns inte där. Sökandet har gett mig kunskap – och en ovärderlig sådan. Men det jag fann på vägen fann jag inom mig. Och det jag fann, detta ”jag” är ingen Per Ola.

I vardagen ser jag mig som en andlig varelse och manifesterar också detta allt mer i mitt görande. Jag lämnar mer och mer det som varit och den jag varit. Därför är det också dags för mig nu att släppa de namn som tillhört den som inte finns längre. Ingen kallar fjärilen för larv när fjärilen utvecklats och flyger.

Från och med nu är mina nya namn Jai Gurudev. Jai uttalas ”Djaj” och Gurudev uttalas ”Gurrudevv”. Namnen är sanskrit – världens äldsta språk vilket känns mest naturligt för mig att använda!

Alla namn betyder ju någonting och det gör Jai Gurudev också. Det betyder “Victory to the Greatness in you”. Översatt till svenska blir det ungefär; ”Storheten i dig har segrat”! Med storheten menas kärleken, ödmjukheten, empatin och sanningen.

Jag kommer en tid framöver att skriva både Jai och Per Ola i de sammanhang som behövs eftersom det behövs en övergång för alla som vet vem jag är eller som träffat mig i olika sammanhang! Inte minst med tanke på mina böcker som har författarnamnet Per Ola Thornell.

Allt gott!
Per Ola (Jai) 

Annons
Text: Per Ola Thornell (Jai Gurudev)
Foto: One Man Media
Publicerad: 2016-01-05

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen