Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vad hindrar oss från att känna frid?

Krönika

Den är där för en stund bara för att ett ögonblick senare vara som bortblåst. Friden verkar flyktig i oss och så svår att uppnå. Varför är det så? Vad hindrar oss att uppleva långvarig och djup frid? Curt Jonsson skrev 1994 en bok som heter ”Insikter om Mirakler”. Boken är ett mästerverk och borde i mina ögon vara självklar i varje människas hem.

I boken skriver Curt; "Ett hinder är att vi av någon anledning vill bli av med friden så snart vi känner den. Varför? Denna frid som sprider sig upp i vårt medvetna jag börjar genast att lösa upp gamla känslor som vi burit på hela vårt liv – och kanske längre än så.

Vi har så länge hindrat oss själva att känna dessa känslor att det blivit en automatisk process. Det är något som har ingått i att vi känt oss separerade från våra medmänniskor. Nu kämpar vi in i det sista för att upprätthålla denna distans. Hellre angriper vi andra än visar oss ”sårbara”. Det känns allt för farligt att öppet visa oss som vi är och vad vi känner.”

Så kan det vara som Curt skriver, att det är vi själva som gör så att friden försvinner? Att friden börjar lösa upp gamla känslor och att det gör för ont i oss, att vi inte vill känna det vi stoppat undan? Och att vi i stället projicerar ut dessa undertryckta känslor på andra – att vi skuldbelägger andra för deras beteenden? Ja, det är min fulla övertygelse. Och när vi skuldbelägger andra så lägger vi även en dom på och i oss själva eftersom vi på ett djupare plan vet att vi gör fel. Så vi känner oss misslyckade, och hur ska vi då kunna känna frid?

Som Soul Coach så arbetar jag inte med att lösa mina klienters problem i det fysiska livet. Jag arbetar på själens nivå – och då löser sig allt annat i det fysiska livet. Och jag menar allt! När själen får komma fram och utrycka sig så sker både förlåtelse och försoning, med sig själv och andra. När själens ljus och kärlek får uttrycka sig i våra fysiska liv så drar det in mer kärlek i våra liv. Friden blir efter hand allt mer påtaglig och långvarig. Så vi behöver våga lyfta på det där locket och låta undertryckta känslor få komma upp i ljuset. Det kan göra ont i stunden men det går fort över och resultatet är ofattbara mirakel i våra liv!

Namasté
Jai
www.loveit.se

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-05-16

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen