Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vänskap finns även på Andra sidan

4
Krönika
Vad är det som gör att du vet att telefonen ska ringa innan den ringer? Vad är det som gör att du bromsar in bilen innan du sett rådjuret på vägen?

fyr i blålila solnedgång, starkt ljust från fyren

Det går alldeles utmärkt att hitta gemenskap även med själar som gått över från den vanliga världen här på jorden till Andra sidan.

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Vad är det som gör att du vet att telefonen ska ringa innan den ringer? Vad är det som gör att du bromsar in bilen innan du sett rådjuret på vägen? Varför känner du dig iakttagen därhemma fast ingen synlig är där? Vad är det som gör att en anhörig som gått bort plötsligt dyker upp i ens tankar jämt och ständigt när man har det lite extra tufft?

 

Är det vetenskap som påstår att vi föds, lever och sedan dör? Var det inte mer än så? Den som tänker så har missat hela poängen tycker jag. När vi dör, så dör kroppen. Själen lever vidare.

 

Annons

Vi är alla odödliga. När vi inser att vi alla är en del av den skapandekraften vi kallar Gud, den oändliga intelligensen och att vi faktiskt lever vidare så måste vi också inse att släkt och vänner som dött på jorden, också lever vidare i andevärlden och att de med glädje dyker upp hos oss som är kvar. För att lindra sorgen. För att finnas till hands. För att säga förlåt eller fortsätta ösa kärlek. För att vi ska kunna fortsätta att lära oss av varandra och växa tillsammans.

 

Vi kan alltså skaffa oss en gemenskap med själarna som stått oss nära i livet på jorden. Men inte nog med det – vi har alla hjälpare och guider som hjälper oss medan vi är här på jorden och som vi kan kommunicera med.

 

Dessa hjälpare är själar som vi alla, var och en innan vi föddes, gjort avtal med. Som människa har man fötts med det som kallas en fri vilja. Man kan alltså strunta i andevärlden och sina hjälpare. Man kanske utvecklas på ett personligt plan och lever ett bra liv. Man äter bra, tränar sin kropp och kanske går man kurser i personlig utveckling/mental hälsa.

 

Men hur är det med den andliga hälsan? Genom att träna upp sina egna förmågor så kan man ha en andlig gemenskap och få guidad ledning från andra sidan. Livet blir på så sätt inte bara otroligt mycket rikare utan också mycket mer spännande och roligare.

 

Meditera, utöva yoga, gå en medial utvecklingscirkel på kvällarna, lär dig healing, gör det som intresserar dig. Våga vara disciplinerad för som med vanlig mänsklig social kontakt så krävs det ibland lite träning!

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-11-27

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

4
27 nov 2012 13:42
Hej Per Ola! det är sant, och ju äldre man blir, ju viktigare är det att hålla igång huvudet, så att man inte stannar i utvecklandet! tack för din krönika, nåt att fundera på! <3 ;0)><3>
27 nov 2012 16:03
Tack för dina rader.....Jo visst undrar man VARFÖR..man Vet...ibland. Underbara känslorna man får när det bekräftas ATT..Det jag kände va såååå rätt....Att VÅGA lita på sina känslor...inte lätt alla gången... Att de som redan gått över - verkligen är med oss...känns underbart. Även om jag skulle vilja ha"tydliga" svar....så jag förstår VAD de menar/vill....Ha det då underbart gött P-O..
28 nov 2012 14:19
Så sant som det är sagt! Är så glad att jag bär denna visshet om Själens odödlighet! Vet också att mina nära och kära är med från Andra Sidan och stöttar, ger kärlek och vägledning när den som bäst behövs! Kärlek, glädje, tacksamhet!
28 nov 2012 22:11
Tack snälla för era intressanta och fina kommentarer :)
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen