Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

För mig betyder att vara autentisk att våga säga hur du känner, stå upp för det som är betydelsefullt och att inte be om ursäkt för vem du är. Våga vara modig, skriver Jai i sin krönika.

Var sann mot dig själv

Krönika

Vad är det autentiska självet? Hur skiljer sig det från vad egot, eller till och med vad personligheten, tror? Och hur lever vi utifrån detta autentiska själv i varje stund av vårt liv?

För mig betyder att vara autentisk att våga säga hur du känner, lämna det jobb du hatar, hitta din passion, älska med varje del av dig själv, stå upp för det som är betydelsefullt och att inte be om ursäkt för vem du är. Våga vara modig.

Att stå upp för den man är, är inte egobaserat utan kommer från hjärtat, själen, det sanna jaget. Vi känner ofta att vi inte vill dela med oss av detta till andra för vi är rädda för att vara för raka eller att det ska tas på fel sätt. Det är såklart en rädsla som genereras från egot.

Eckhart Tolle skriver i sin bok ”En ny jord”:

”Endast sanningen om vem du är, fullständigt erkänt, kommer att göra dig fri.”

Kan det bli tydligare än så? Att fullständigt erkänna vem vi är kommer att göra oss fria. Det tillåter oss att röra oss genom denna världen med en nåd, en kärleksfullhet och sinnesro som inte är av denna världen. Vårt enda jobb är att hitta vårt autentiska jag i varje stund. Att i sanning hitta och se detta och att röra oss utifrån detta space – detta är vad som kallas för Grace. Det finns inget fullgott bra svenskt ord för Grace, men Grace innefattar vår kärlek, ödmjuka elegans, gudomlighet, frid, fred och sinnesro. Denna Grace uttrycker vi utåt så att alla runt oss, även om de inte är medvetna om denna frekvens, känner av och påverkas av denna frekvens, denna ”utomvärldsliga” kvalitet.

Vi längtar alla efter att känna igen sanningen om vilka vi är och uttrycka detta, det är vad detta livet handlar om. När vi lever den längtan sänder vi – som en stämgaffel – ut det till andra som känner av vibrationerna och börjar förverkliga sin längtan efter sitt autentiska jag. Det är så vi förändrar världen – inifrån och ut, genom att ge villkorslös godhet och kärlek.

Namasté
Jai

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-03-21

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen