Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Per Ola Thornell är en kreativ och skapande person. Men det är inte han som är kreatören till hans texter. Foto: Shutterstock

Vem är kreatören till mina texter?

Krönika
Jag har alltid sett som mig en kreativ, skapande person. Och jag får ofta höra att jag är både påhittig och kreativ. Ur en vinkel så är det sant.

Visst är det så att jag skrivit tre böcker, massor av publicerade artiklar och krönikor. Visst är det sant att jag sålt mina kreativa tjänster som reklamare och kommunikatör sedan slutet av 80-talet. Men är det jag som är kreatören? Nej, egentligen inte.
 
Jag har bara en fallenhet för att lyssna på det som finns i stunden. Det är Källan som är kreatören och jag är budbäraren. Jag uppfinner inga nya texter eller ny musik – de finns redan eftersom Källan redan skapat dem. 

Jag är bra på att fånga upp förnimmelsen av det som kommer ur mig. Ofta vet jag inte vad det ska bli av en text från början, så jag låter fingrarna dansa på tangentbordet samtidigt som flödet kommer genom mig. 

Jag är i universum och universum är i mig – universum och jag är ett. Och så är det för oss alla egentligen. 

Om vi bara lär oss lyssna på det som är i stunden så kommer det – som en känsla, en tanke, en förnimmelse. Det kan vara ett ord som någon säger, en fågel som sjunger eller något i mitt hjärta som pratar. 

Det är redan där. Och jag är tacksam för att jag får vara förmedlaren.

Annons
Text: Per Ola Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2015-10-13

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen