Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vetenskap och andlighet är förenliga!

3
Krönika
I många år har vetenskapen och andligheten stått i ständig motpol till varandra! Vetenskapen har berättat för oss att det du inte ser, det finns inte tills motsatsen har bevisats.

övernaturligt, färgstarkt landskap med en stark lysande sol i horisonten på höger sida

Andlighet och vetenskap behöver inte vara varandras motsatser, även om de traditionellt sett stått långt ifrån varandra. Men det kan det vara slut på nu!

FOTO: SHUTTERSTOCK

I många år har vetenskapen och andligheten stått i ständig motpol till varandra! Vetenskapen har berättat för oss att det du inte ser, det finns inte tills motsatsen har bevisats.

 

Jag medger att vetenskapen gett mig exempelvis både medicin och teknik som jag har nytta av. Men precis som många andra så har det saknats något i mitt liv som jag sökt inom det andliga.

 

I det sökandet har jag letat efter ett sätt att få ihop både det vetenskapliga och andliga synsättet vilket har visat sig vara inte helt lätt. Nåde den forskare som påstår sig att andliga eller alternativmedicinska teser stämmer. Han eller hon får genast smäll på fingrarna av sina kollegor, indragna forskningsmedel och en karriär som går om intet.

Annons

 

Men jag har inte gett upp i mitt sökande och när jag fick förmånen att få Lynne McTaggarts bok ”Fältet” i min hand så jublade jag av glädje. Lynne är journalist och författare som föreläser över hela världen.

 

Hennes bok är ett praktexemplar som innefattar en icke oansenlig mängd forskning kring det som vi idag kallar kvantfysik. Sida efter sida presenterar hon forskning som gjorts och görs och som ger belägg efter belägg hur vårt medvetande spelar en central roll i utformningen av vår värld.

 

Boken presenterar vederhäftig forskning av människor som trots hugg och slag från annat forskarhåll enträget fortsatt sitt sökande efter egna svar – och som funnit dessa. Resultatet av deras arbete är upptäckten av fältet, ett fält som gör allt möjligt.

 

Fältet är det fält som binder oss alla samman, som håller ihop materien, som innehåller all den information som finns om oss alla. Det är det fält som gör det möjligt att jag som medium kan få kontakt med nära och kära på andra sidan. Det är det fält som gör det möjligt att två elektroner som en gång haft kontakt med varandra kan fortsätta kommunicera med varandra även om de befinner sig på två helt olika platser i världen. Einstein visste om detta och kallade för ”spökeffekt” och tydligen var han närmare sanningen än han kunde ana.

 

Boken har bekräftat det som jag tidigare trott och i mångt och mycket haft en inre vetskap om. Men den har också öppnat mina ögon för livet, jorden och universum hänger samman. Om du vill veta varför healing, medialitet, mindfulness, meditation, tankeöverföring, medvetande och andlighet hänger samman och fungerar, så läs den här boken.

 

Och vill du lyssna på Lynne McTaggart så kommer hon till Göteborg den 16 november för att föreläsa. Jag kommer vara där. Ses vi där?

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-09-25

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

3
25 sep 2012 10:49
Det här är det jag vetat om hela tiden,för hur skulle mänskligheten kunna gå framåt om inte universum och vetenskapen samarbetat. Tack,det här måste jag bara läsa!!
28 sep 2012 13:14
Hej Eva! Visst är det intressant! I vår inre källan finns sanningen och när det kommer en bekräftelse på den, så väcks vårt intresse upp! Härligt! Tack för ditt inlägg!
6 okt 2012 22:21
Egentligen är det ju ganska uppenbart - allt består av energi och reaktioner på dessa. Fysik, kemi...tyvärr blandar människor ihop religion och andlighet. Den universala skaparkraften kan ingen förneka bara man upptäcker och erkänner den. Då öppnas en helt ny värld där våra sinnen kan upptäcka frekvenser vi aldrig medvetet kännt av tidigare. Religion däremot är ju skapad av människan själv med olika syften för att sätta upp regler för och tämja vår själ. Ett kontrollbehov av att kategorisera sin tro. Religionen har sedan missbrukats i politiska syften som ett maktmedel och föder därför en massa negativa tankar om vad egentligen andlighet handlar om. Vetenskapen har varit rädd för konkurrensen från kyrkan som maktfaktor och tvärt om. Idag lever vi i en spännande tid där vi blir mer och mer medvetna om den universella kraften och murar och barriärer mellan olika trosföreställningar rasar eftersom vi inser att det måste till för att den ultimata kärlekskraften ska kunna enas och ge större utslag. Tyvärr ser vi också samtidigt stormar som måste blåsa upp för att sen ebba ut, tex i mellanöstern. Men helt klart börjar vetenskap och andlighet alltmer gå hand i hand och vi är många som ropar mej jubel - ÄNTLIGEN!
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen