Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Vi är obegränsade

1
Krönika
Som människa upplever vi oss ofta som begränsade, men som själ är vi obegränsade. Vi människor ser oss som individer. Vi ser på någon annan och upplever separation. Vi värderar och dömer oss själva eller andra och skapar på så sätt ett avstånd mellan oss.

Fem händer visar V-tecken, och bildar tillsammans en stjärna

Som människor är det inte ovanligt att vi upplever att vi är begränsade. Per Ola Thornell vill i sin krönika påminna oss om att själen är helt obegränsad. Och att om vi rensar ut det onödiga i våra liv, så kan vi bli precis lika obegränsade som det är menat att vi ska vara.
FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Som människa upplever vi oss ofta som begränsade, men som själ är vi obegränsade. Vi människor ser oss som individer. Vi ser på någon annan och upplever separation. Vi värderar och dömer oss själva eller andra och skapar på så sätt ett avstånd mellan oss.

 

Vår verklighet består av motsatser, svart eller vitt, rätt eller fel, gör si eller gör så. Konjunkturen går upp eller så går den ner, ibland är vi glada och ibland ledsna. Ska det vara så här, undrar många. Det känns som om något saknas! Dessutom känns det som om att det är en annan röst inom en som säger det.

Annons

 

Någon liknade känslan så här: ”Vi är som handen som man trätt en tunn handske på. Fingrarna känner sig separerade från varandra och har svårt att uppleva hela känslan av helheten. De missar att de sitter ihop med hela armen och resten av kroppen och då naturligtvis även övriga fingrar.”

 

När själen får göra sig hörd finns ingen separation. Själen behöver inte värdera och döma. Den har lärt sig genom alla våra liv vad som är sanning – att vi alla är ett och samma, att vi alla är ett utskott från en och samma kraft.

 

Genom att lyssna på den där inre sanna rösten, att utöva meditation och genom att se förbi individens, egots röst, så kommer vi att få av oss den där handsken. När vi mediterar och betraktar våra tankar och känslor lär vi oss förstå vad som är själens röst och vilken som är individens.

 

All andlig utveckling behöver hänga samman med personlig utveckling. På vägen möter vi garanterat motstånd från vårt ego som kommer att uppleva smärta, ilska, sorg. Det är skräp som behöver komma upp till ytan för att rensas bort. Och i takt med att vi rensar ut så låter vi själen få ta plats och utrymme, vi blir obegränsade – precis så som det är tänkt!

 

Per Ola Thornell

Publicerad: 2012-03-20

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
20 mar 2012 09:42
Hej. Människor väljer ofta att vara sina rädslor. Vi föds vi lär oss att vara rädda det som kallas rätt eller fel är oftast sammanhängade just av rädsla. Våra föräldrar har sin rädsla/tro som över förs på barnen. Barnen skapar sedan sin tro/rädsla osv. Utöver det så skapar media rädslor vi ser dom varje dag istället för att själva tänka väljer många att följa andra. Tex: Vi blir sjuka vi väntar oss då att doktorn ska veta exact vad felet är när inte doktorn hittar det får docktorn dåligt samvete försöker då hitta lämpligt piller. Många "depretioner# består just i att vi har fått ont i själen. Om vi istället vågat känna oss själva och våran själ och kropp hade vi varit mycket friskare o lyckligare. Visst finss det sjukdommar som måste behandlas av läkare. men människan är sin bästa medicin om vi vågar rätta till vårat sätt att se. Så Ja! låt själen ta plats lyssna till era hjärtan. våga prata för det är alldrig fel.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen