Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Tänk så här; är du villig att överväga möjligheten att allt som skett tidigare i ditt liv har bidragit till att du befinner dig på den punkten du är i dag? Den frågan ställer Jai Thornell i sin krönika.

Vilken värld skapar du?

Krönika

Vår själ är en expansion av Källan – Källan som den stora kreatören, skaparen och det som är allt. Vår fysiska kropp ligger dock som en blöt filt över själen på oss och vi agerar utifrån den fysiska verkligheten snarare än den formlösa själens godhet.

Men eftersom Källan är skapande så innebär ju det att du också är det, eller hur? Varje varelse är skapande i vår värld eftersom de i grunden är Källan. Så vi människor kan inte låta bli att skapa – det är en del av vår natur. Men frågan är vad vi skapar? Skapar vi destruktivitet och mörker eller skapar vi konstruktivt och ljus i vår vardag? Detta är en fråga att svara individuellt på. Hur ser det ut för dig?

Tänk så här; är du villig att överväga möjligheten att allt som skett tidigare i ditt liv har bidragit till att du befinner dig på den punkten du är i dag? Fundera på det en stund, att det som har skett tidigare i ditt liv har bidragit till att du är vid den punkten du är i dag och att det till och med har tagit dig hit till denna stund, till denna krönika och till detta liv?

För i detta ögonblick, i detta nuet så har du en möjlighet, för allt som någonsin hänt dig, både bra och dåligt, oavsett hur du dömt det innan. I detta ögonblick, i detta nuet, så har det en möjlighet att samverka, det är en möjlighet för dig.

Är det möjligt att du, genom kraften genom Gud, Källans kraft som finns inom dig, här och nu och för evigt, skapade hela världen utifrån hur du uppfattade den tidigare och hur du uppfattar den nu? Precis på samma sätt som du skapade en dröm när du sov på natten, precis så skapade du denna värld.

Tänk efter – hur uppfattar du världen – mörk, våldsam, krigisk, profiterande, i stort och i smått, kanske hopplös på väg mot sin undergång? Den ego-energi vi sänder ut får vi tillbaka och när tillräckligt många sänder ut detta så skapas det, eller hur? Både det individuella och kollektiva medvetandet är starkt och skapande.

Eftersom du skapade, så har du kraften att återskapa det. Genom lagen om själens sanning där du kan framställa världen enligt den enda sanningen istället för hur egot uppfattade världen, genom att komma ihåg att du fortfarande är som Gud skapade dig, att du är hel och att du är helig och att du kan frigöra dig från egots tänkande som säger att du är kraftlös, ensam, sårbar och att du är öppen för en attack.

Gandhi sa ”Du måste vara den förändring du vill se i världen”. Ha sa inte ”Var den förändring du vill se i världen.” Ha sa ”Du måste…

När du agerar utifrån din själs godhet så omskapar du inte bara ditt liv, du omskapar också hur du ser på världen och du omskapar hela världen. Det är en lag. Så vilken värld vill du se i morgon? Och i övermorgon. Och om ett år? Det är hög tid att börja skapa den nu!

Annons

 

Namasté
Jai

www.loveit.se

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-01-10

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen