Res med Benny till Sri Lanka

Näras härliga hälsoresor till Sri Lanka har fått många att må bättre till både kropp och själ. Vi gör en resa dit även i november 2017! Två veckor med värme, välgörande behandlingar, helpension, örtmediciner, healing och andliga föreläsningar. En tid då du bara tänker på dig själv. Dessutom blir det en heldagsutflykt med rundtur till spännande platser!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Madeleine Walles

11 NOVEMBER
Avresa mot Sri Lanka 
Vi reser från Arlanda och Kastrup med Qatar Airways. Du kan även flyga från Göteborg med mellanlandning på Kastrup. Önskar du anslutningsflyg från annan ort, hör av dig till Monica Travel, så får du hjälp med tidtabell och pris.

12 NOVEMBER
Framme på Sri Lanka  
Våra plan mellanlandar i Doha, Qatar och här sammanstrålar samtliga resenärer och möter Benny Rosenqvist, Näras representant och reseledare Monica Åberg vid gaten. Härifrån flyger vi vidare till Sri Lanka med Qatar Airways och landar på Colombos flygplats där vår buss möter oss för att ta oss direkt till förstklassiga hotell Heritance Ayurveda Maha Gedara Resort. Detta fyrstjärniga boende ligger alldeles vid stranden i Beruwala. Efter incheckning möts vi för vår första middag, en härligt uppdukad buffé med förrätter, varmrätter och ett dignande fruktbord till dessert.

13 NOVEMBER
Behandlingarna startar 
Efter frukost är det dags för ditt första läkarbesök, en hälsokontroll hos klinikens ayurveda-läkare. Du får veta om du är vata, pitta eller kapha och ni diskuterar ditt välbefinnande och vad du vill uppnå med veckorna på kliniken. Du får dina kostråd och lite annat att tänka på för att nå dina mål. Därefter börjar dina behandlingar. De startar med ett välkomstpaket som är lika för alla, men från och med nästa dag kommer våra behandlingar att se olika ut. Allt beroende på vem vi är och vilket mål vi satt. Vi äter gemensam lunch och gemensam middag på kvällen. Varje dag njuter vi av tre generösa måltider på hotellet. 

14-22, 24 NOVEMBER
Ayurvedabehandlingar – Gruppmeditationer – Inspirationsföredag 
Varje morgon startar med meditation nere vid havet kl 7, för alla som vill. Meditationerna leds av Benny Rosenqvist. Vi ser dagen vakna, vi mediterar till ljudet av vågornas brus. Efteråt ger Benny healing till dem som önskar. Sedan smakar det underbart med frukost.

Kvällen före har du fått veta ditt behandlingsprogram, du har minst fyra behandlingar varje dag. Men det blir ändå tid över för egna aktiviteter. Stranden är som gjord för långa promenader, här finns gott om små försäljningsställen som säljer hantverk och kläder, och även skräddare för den som vill få kläder uppsydda till förmånligt pris. Hotellet har ett härligt poolområde med solstolar. Det erbjuds också möjlighet till yoga och vattenyoga samt meditation med buddhistisk munk i hotellets regi varje vecka. 

Flera kvällar varje vecka bjuder Benny Rosenqvist och Monica Åberg på föredrag och övningar för andlig utveckling. Dessutom blir det storseans! 

23 NOVEMBER
Heldagsutflykt 
Nytt för i år är att vi även gör en heldagsrundtur då vi gör en båttur till Cinnamon Island och får lära oss allt om kanelframställning, besök på sköldpaddscenter med nykläckta havssköldpaddor som räddats undan tjuvjägare, teplantage och den vackra kolonialstaden Galle. Lunch ingår.

25 NOVEMBER
Hemresa 
Vi har hotellrummet fram till avresan innan bussen tar oss till den internationella flygplatsen utanför Colombo för incheckning.

26 NOVEMBER
Hemma igen 
Även under hemresan kommer vi att mellanlanda på Dohas flygplats i Qatar, vilket gör vår resa bekväm. Varje flygning ligger på runt 5, 5 timmar och bjuder på god mat, tillfälle till sömn eller att titta på film.

Ett glatt gäng på Näras ayurvedaresa 2016! 

 

Föreläsningar som ingår under vistelsen:

● Lev dig frisk! Monica Åberg pratar om ayurveda-filosofin.
● Healing – Benny Rosenqvist lär oss heala varandra.
● Testa psykometri & kanalisering – Benny Rosenqvist hjälper oss att öva upp vår medialitet. 
● Så finner du kärleken! Föredrag av Benny Rosenqvist.
● Ljusfolket – Benny föreläser om Andra sidan.
● Detta är Sri Lanka – Monica Åberg berättar om det sociala livet i landet.
● Storseans – Benny Rosenqvist ger oss budskap från andevärlden.

I resans pris ingår:

● Flyg, Qatar Airways Köpenhamn respektive Stockholm – Colombo t/r via Doha i ekonomiklass.
● Flygskatt och bränsletillägg. Transfer från Bandaranaike flygplats – Heritance Ayurveda Maha Gedara Resort **** i Beruwala, del i dubbelrum med frukost. Sen utcheckning på hemresedagen.
● Helpension från ankomst till hotellet till utcheckning (frukost, lunch och middag inklusive te och hett vatten). Samtliga måltider serveras som buffé.
● Samtliga behandlingar, minst fyra behandlingar per dag, 11-27 november.
● Örttillskott morgon och kväll ordinerat av klinikens läkare.
●  Samtliga läkarbesök samt specialbehandling vid behov kvällstid.
● Hotellets aktiviteter så som yoga, meditation och föredrag/matlagningsdemonstration.
● Guidad heldagsutflykt inklusive lunch.
● Föredrag och andlig kurs med Benny Rosenqvist vid fyra tillfällen.
● Storseans med Benny Rosenqvist.
● Föreläsning med Monica Åberg vid två tillfällen.
● Morgonmeditation samt healing med Benny varje morgon.
● Monica Åberg från Monica Travel är guide under hela resan.
● Representant från tidningen Nära.

 

Så här bokar du!

Boka: Monica Travel 040-672 69 60 eller monica@monicatravel.se
Pris per person i dubbelrum: 45 900 kr. Tillägg för singelrum: 9 900 kr. Du som reser ensam är välkommen att boka din resa med del i dubbelrum, då bor du med en annan resenär i vårt sällskap (dam bor med dam, herre med herre).
Tillägg för anslutning Göteborg-Köpenhamn t/r med SAS: 1 900 kr.
Villkor för resan: Minimum antal deltagare 30 personer. Max 35 personer. Sista bokningsdag, i mån av plats, är den 11 september 2017.
Detta tillkommer: Inresetillstånd söks via nätet och kostar 30 usd per peron. Vill du ha hjälp av Monica Travel AB att ansöka om tillståndet gör vi gärna det, serviceavgift 400 kr inkl moms (plus 30 usd per person för själva inresetillståndet).
Besök hotellet på nätet: www.heritancehotels.com/ayurvedamahagedara

Månadens fråga

Hur ofta går du till ett medium?

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.