Res med Nära till Vietnam & Kambodja!

Mediet Benny Rosenqvist tar dig med till världens mest andliga platser. I november går resan till Kambodja och Vietnam. Magiska tempelstaden Angkor Wat, tur på Mekongfloden, flytande marknader, underbara Ho Chi Minh City och Cu Chi-tunnlarna från Vietnamkriget blir en upplevelse för livet. Välkommen att följa med!

Text: Madeleine Walles

Lördag 16 november

Vi flyger med Thai Airways från Stockholm och Köpenhamn, via Bangkok, till Siam Reap i Kambodja. Nattflyg. Måltider ombord inkluderade.

angkorwat.jpg

 Söndag 17 november

Efter ankomst med morgonflyg till Siem Reap och tar vår buss oss till hotellet. Efter incheckning leder Benny en pool-meditation så att vi får en skön avkoppling efter resan. Sedan är vi redo för rundtur i khmerernas gamla, magnifika tempelstad Angkor Wat som hade sin storhetstid från 1000-talet till mitten på 1400-talet. Efter att den varit övergiven i flera hundra år grävdes den fram ur djungeln och är idag ett av världens största tempelområden, av Unescos utsedd till världsarv. Dagen avslutas med gemensam middag.

 

angkortom.jpg

Måndag 18 november

Vi besöker Tha Prum, det enda av de gamla templen som har fått stå orört så som det såg ut när den franske arkeologen Henri Mohout upptäckte tempelstaden på 1800-talet. Det är som att vara i en Indiana Jones-film! Naturen tar över, lianer och luftrötter växer över murar och tempel. Stämningen är magisk och en perfekt miljö för en inkänning av Benny samt gemensam meditation. Vi äter lunch tillsammans, därefter väntar besök i forna huvudstaden Angkor Thom med det fantastiska Bayontemplet och stora, leende stenansikten som föreställer de khemeriska kungarna som ansågs vara inkarnationer av himmelska gudar. Ledig kväll.

 tuktuk.jpgTisdag 19 november

Efter frukost åker vi med de lokala små öppna taxibilarna tuk-tuk för att träffa buddhistmunkar. De gör en ceremoniell ritual för att önska oss lycka och trygghet på vår resa. Därefter besöker vi konstnärsområdet Artisan D’Angkor där unga kambodjaner får lära sig olika sorters konsthantverk. Vi besöker även en sidenby, här får vi följa silkeslarvens liv från kokong till färdigt sidentyg. Åter till hotellet för lite vila, innan vi beger vi oss till Sydostasiens största och mest fiskrika sjö, Tonlesapsjön. Här bor både vietnamesiska flyktingar och kambodjaner på hus som flyttas med vattennivån.

 huvudstad.jpgOnsdag 20 november

Vi tar ett morgonflyg till huvudstaden Phnom Penh som bjuder både på storstadspuls och gamla, franska kvarter och kolonialbyggnader. Lunch serveras på Bopha Titanic restaurang vid strandpromenaden.

Vi åker till Killing Fields som ger oss en påminnelse om Kambodjas dramatiska nutidshistoria. Här tros närmare två miljoner människor blivit utrotade under de röda khmerernas regim. Benny känner in och låter dåtid möta nutid med nya, ljusare energier. Vi besöker Tuol Sleng Museet, fängelset S 21, som vittnar om brutala avrättningar och folkmord under Pol Pot skräckvälde. Efter dessa besök håller Benny en föreläsning om hur vi ska leva med kunskap om vår historia, men våga se ljust på livet idag och framåt. På kvällen tar vi en drink på legendariska FCC, Foreign Correspondence Club.

vietnam6.jpgTorsdag 21 november

Vi åker expressbåt mot gränsen till Vietnam, en resa som tar 5 - 6 timmar. Vårt hotell i Chau Doc ligger nära Kambodjas heliga berg, Nui Sam. Här samsas olika religioner i ett dussintal tempel: cham, buddhism, hinduism och naturreligioner. Vi njuter av denna spirituella och rofyllda miljö genom att via små stigar besöka olika helgedomar. Gemensam middag.

 

mekong.jpgFredag 22 november

Morgonen inleds med Tai Chi-klass med instruktör. Därefter besöker vi en berömd flytande by där de flesta invånarna lever av fiskodlingar under husen. En stor exportvara till bland annat Sverige! Efter lunch fortsätter vi med buss mot huvudorten i Mekongdeltat, Can Tho,

där vi checkar in på vackra Victoria Can Tho i kolonial stil. Gemensam middag. På kvällen håller Benny healing-klasser med både övningar och föredrag om healing.

marknad.jpg

Lördag 23 november

Vi stiger ombord på ett mindre fartyg där frukost serveras. Sen väntar en upplevelse – den flytande Cai Rang-marknaden. Frukter och grönsaker som saluförs från båten, hänger i masten som reklam.

Vi ska också besöka ett Cao Dai tempel. Sekten Cai Dai, som grundades 1926, är starkt rotad i Mekongdeltat. En blandning av flera religioner som tillber andar från både väst och öst. Med roddbåtar åker vi sedan genom de mindre kanalerna och äter lunch hos en familj i deltat. På eftermiddagen reser vi mot Saigon, eller Ho Chi Minh som staden egentligen heter idag. Vårt hotell ligger på gångavstånd från de gamla, kända takterrass-barerna för den som vill njuta av en dryck i karaktäristisk miljö. För på Caravelle och Rex hotell samlades journalisterna under kriget liksom, även på anrika Hotel Majestics takterrass med utsikt över Saigonfloden.

 

palace.jpg
Söndag 24 november

Saigon är Vietnams största stad. Vi besöker det gamla presidentpalatset, ”Reunification Palace”, där den sydvietnamesiska regeringen 1975 föll och nordvietnameserna tog över. Vi påminns om fransmännens Indokina när vi färdas på de stora, trädkantade boulevarderna med franska kolonialhus. Vi passerar den fina gotiska katedralen Notre Dame, ett av Saigons landmärken, liksom det gamla, berömda postkontoret där man än idag kan köpa kartor, böcker och vykort. Efter gemensam lunch gör vi ett hembesök hos en Master of Culture, specialist på taoism och Feng Shui. På kvällen bjuder Benny in andevärlden till storseans, ett magiskt ögonblick.

chichi.jpg Måndag 25 november

Förmiddagen ägnar vi åt de legendariska Cu Chi tunnlarna som byggdes av Vietcong (FNL) före och under Vietnamkriget. I dessa kilometerlånga, underjordiska tunnlar bodde människor under flera år. Tunnlarna möjliggjorde för FNL att kontrollera ett stort område, utföra överraskningsattacker mot amerikanarna och sen försvinna spårlöst genom de kamouflerade luckorna. Vi får möjlighet att krypa ner i gångarna och förundras över hur människor kunde klara att leva i dessa under flera år. Marken ovan bombades och förstördes med gift av amerikanarna. Ledig eftermiddag, men på kvällen samlas vi för avskedsmiddag på en fransk restaurang.

 hochimihn.jpgTisdag 26 november

Ledig dag för att utforska staden på egen hand, kanske göra inköp på en stor marknad eller bara koppla av. Inför resan hem leder Benny ett meditationspass som avslutas med ett skrattyogapass.

 
paraply.jpg
Onsdag 27 november

Hemkomst och ankomst Stockholm/Köpenhamn tidig morgon.

 

Så här bokar du:

Boka: Hos Go Slow Travel 076-639 90 70 eller mejla lena@slowtravel.com

Pris: 29 250 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 5 000 kr.

 

Allt detta ingår:

  •  Flyg med Thai Airways t/r Stockholm alt Köpenhamn – Siam Reap via Bangkok i ekonomiklass. Flyg Göteborg på förfrågan.
  •  Buss för transfer t/r flygplats och utflykter.
  • Inrikesflyg till Phnom Penh.
  • Samtliga flygskatter och bränsletillägg
  • 9 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell.
  • 9 måltider exkl. dryck samt måltider under flygresor.
  •  Utflykter och inträden enligt program.
  •  Svensk reseledare, lokalguide samt medverkan av Benny Rosenqvist och Madeleine Walles från Nära.

Föredrag, meditationer, storseans med mediet Benny Rosenqvist.

 

Här hittar du mer information om resan och hur du bokar din biljett!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.