Inställd! Upplev Buenos Aires och Iguazufallen!

Vackra Buenos Aires är en härlig kombination av Latinamerika och Europa – folkliv, glädje, tango och god mat. Vi besöker även mäktiga Iguazufallen, ett av världens sju naturliga underverk. Mediet Benny är med på vår resa och bjuder på föreläsning, workshop, meditation och storseans. Vi reser när temperaturen är som bäst!

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock, Anna Kallberg

21 APRIL
Avresa mot Buenos Aires
Vi reser med Air France från Stockholm (kl 19.25), Göteborg (15.50) och Köpenhamn (kl 20.25) till Paris, där hela gruppen samlas. Sedan flyger vi KLM vidare mot Argentina.

22 APRIL
Ankomst Buenos Aires
Kl 08.05 landar vi i Buenos Aires där vår guide Monica väntar. Vid den här årstiden är det normalt 20-24 grader varmt här, vi äter brunch på ett mysigt kafé i stan och tar en promenad i stadsdelen Palermo innan vi checkar in på fyrstjärniga The Brick Hotel i trevliga området Recoleta. Kl 18-20 är det dags för resans första föreläsning med Benny Rosenqvist – han pratar om den nya upphöjningen och förändringarna i vår värld, allt det positiva som ska komma och varför det sker just nu! Föredraget följs av gemensam middag.

23 APRIL
Upptäck Buenos Aires
Ta på de bekväma skorna, vi ska upptäcka Buenos Aires! I färgstarka La Boca finns fotbollsstadion La Bombonera, hemmaplan för världsberömda Boca Juniors. Vi gör en även en 500-årig urban tidsresa i stadens historia såväl ovan som under mark. Till dagens lunch, tapas, underhålls vi av en tangosångare. Sen får vi själva privatlektioner i den passionerade dansen! Kl 16-18 föreläser Benny om Ljusfolket – ”Jag är inte rädd för att dö”. Aftonens middag tar oss på en matresa genom Argentinas olika regioner.

24 APRIL
Evita Perons grav
Idag spenderar vi en hel del tid i hemmastadsdelen Recoleta. Vi börjar med besök på en begravningsplats. Här ligger Eva Perón – mer känd som Evita – begravd. Benny gör en inkänning vid graven. Vi besöker även Evita Museum, som ger oss flera ansikten till ikonen Evita. Här äter vi också vår lunch. Med häst och vagn går färden vidare till Museo Sivori i Rosenträdgården för eftermiddagsfika. Sedan tar vi en härlig cykeltur hemåt genom Palermos parker. (Buss för den som vill). Vi avrundar med gemensam middag.

25 APRIL
Tigre-deltat
Vi beger oss norrut till Tigre-deltat. Staden Tigre i Paraná-deltat är ett populärt utflyktsmål. Européerna odlade frukt här på sin tid, och timmerindustrin utvecklades. I den gamla fruktmarknaden ligger idag en hantverksmarknad som vi besöker. Vi njuter av vild, exotisk och färgstark natur. Under turen passerar vi roddklubbar och herrgårdar i engelsk stil och äter en god lunch utmed vattnet. På ön Descanso håller Benny gruppmeditation innan det är dags för en lektion i målning. Vi får lära oss grunden i den argentinska konstformen ”Fileteado”. Vi kommer tillbaka till hotellet sen eftermiddag, därefter är kvällen fri. Middag på egen hand.

26 APRIL
Heldag på Estancia
Inte kan vi åka till Argentina utan att spendera en dag på en äkta Estancia! Alla tänker säkert på Evert Taubes ”Frithiof och
Carmencita” när vi hör begreppet. Idag ska vi ta reda på vad en Estancia är. Det blir en heldag på landet där vi njuter uppvisningar av gauchos, hästpolo och folkloristisk dans och musik. Vi lär oss även laga äkta empanadas. Lunch ingår. På kvällen kommer vi att dela gruppen, du väljer om du vill äta en vegetarisk måltid eller middag på ett äkta biffhus.

27 APRIL
Flyg till Iguazu
Idag flyger vi norrut till tropiska Iguazu, här går temperaturen upp mot 30-34 grader. Vi landar kl 14.15 och åker direkt till fyrstjärniga Mercure hotel. Kl 16.30-19 blir det en workshop med Benny där han lär oss att utveckla vår intuition – vi ska jobba med det manliga kontra det kvinnliga inom oss. Därefter äter vi gemensam middag.

28 APRIL
Heldag vid Iguazufallen
Vi ska njuta av ett av världens mäktigaste vattenfall som ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Beroende på vilken sida du står, är fallet två helt olika upplevelser. Idag håller vi oss på Argentina-sidan och tar oss så nära Djävulsgapet som möjligt. Med sina 275 vattenfall är Iguazu fyra gånger bredare än Niagarafallen, dessutom högre! Detta, samt Iguazus storslagenhet och tropiska natur, fick en gång Eleonor Roosevelt att utbrista: ”Stackars Niagara!”. Vi upplever natur, tropisk fauna, många fågelarter och njuter av fallet ur olika vinklar. Lunch på området ingår. För dig som tycker om äventyr bjuder vi på en upplevelse du sent ska glömma. Vi åker båt in i ett av fallen! Helt fantastiskt. Därefter, kl 16.30-19 håller Benny workshop om Förmågan att älska sig själv och andra. Vi gör övningar och lär oss att kommunicera med varandra på bästa sätt. Dagen avrundas med middag på hotellet.

29 APRIL
Brasilien & storseans
Idag ska passet med, för under några timmar lämnar vi Argentina och åker in i Brasilien. Vi ska se Iguazufallen från brasilianska sidan, och om inte förr inser vi nu hur stort det är. 2,7 km långt! Det blir det en härlig promenad genom tropisk natur. Efter lunch så gör vi ett shoppingstopp. Innan vi åker tillbaka till Argentina besöker vi en fantastisk fågelpark med tropiska arter som du kommer riktigt nära. Efter kvällens middag håller Benny storseans!

30 APRIL
Buenos Aires & tangoshow
Kl 11.45 sitter vi på vårt plan tillbaka till Buenos Aires. Bussen tar oss till The Brick Hotel. På kvällen bänkar vi oss på en av stadens mest välrenommerade scener för en genuin tangoshow. Till detta bjuds vi på en trerätters middag.

1 MAJ
Hemresa
Du har förmiddagen på egen hand. Ta en promenad i hemmakvarteren, mysiga Recoleta och bara njut atmosfären. Kl. 15.45 lyfter vårt KLM-plan mot Amsterdam.

2 MAJ
Hemma igen
Kl. 10.05 landar vi i Amsterdam och här skiljs gruppen åt för att flyga mot olika destinationer. Vi landar i Stockholm kl 16.45, i Göteborg kl 13.40 och i Köpenhamn kl 13.55.

Argentina

 

I resans pris ingår:

 • Flyg, Air France/KLM, Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Paris –Buenos Aires – Amsterdam – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn i ekonomiklass.
 • Flyg, Buenos Aires – Iguazu t/r i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och bränsletillägg.
 • Transfer flygplats hotell t/r.
 • 5 + 1 natt på The Brick Hotel**** i Buenos Aires, del i standardrum inkl frukost.
 • 3 nätter på Mercure Hotel**** i Iguazu, del i standardrum inkl frukost.
 • 1 brunch, 6 luncher inkl lokalt mineralvatten eller läsk, 8 middagar inkl två glas vin eller en öl eller en flaska läsk/mineralvatten (undantag middag före seans den 29 april då endast läsk eller vatten ingår).
 • Beskrivet dag-för-dag-program inkl transporter, entréavgifter och lokala skatter.
 • Monica Åberg från Monica Travel är guide under hela vistelsen i Argentina.
 • Mediet Benny Rosenqvists medverkan under hela resan: Två föreläsningar, två workshop/klasser, storseans, gruppmeditation i Tigre-deltat samt inkänning vid Evitas grav.
 • Representant från tidningen Nära under hela resan.

 

Resan är tyvärr inställd.

Fler artiklar

Månadens fråga

Tror du på möjligheten att prata med djur?

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.