Jai Thornell: Den stora väven

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Förställ dig att du befinner dig i ett rum din allra bästa vän. Mellan dig och din vän så finns det en osynlig tråd – en tråd som binder er samman som varelser. Denna tråd kopplar er samman och överför information om den ena till den andra såsom känslor, tankar och förnimmelser. Om ni båda skulle blunda så skulle ni ändå känna av varandra i rummet. Om ni är på olika håll så är det denna tråd är den som gör det möjligt att du en dag tänker på din vän som bara sekunder senare ringer dig. Denna tråd är den som gör att du känner på dig hur din vän har det. Denna tråd gör att ni ibland kan känna er som en enhet.

Så tänk dig nu att din vän sitter igen i rummet med dig. Tillsammans med alla dina andra vänner och din familj. Föreställ dig att det går trådar från alla i rummet till alla andra i rummet. Som en stor väv av trådar. Tänk dig sedan att dessa trådar också går till alla andra människor på hela jorden. Och tänk dig sedan att alla dessa trådar från alla till alla dessutom går till alla djur och växter – ja alla levande organismer. Att allt och alla är kopplade med alla. Tänk dig nu att detta är sant. Och vet du vad? Det är sant. Du är sammankopplad med allt och alla. Det kallas av vetenskapen för nollpunktsfältet och det förbinder oss alla. Denna stora väv av oändlig information visar att vi inte är separerade från varandra. Denna stora väv visar att vi är en enda stor organism. Det finns ett namn på den organismen. Vissa kallar den för fältet eller den stora väven. Men det vanligaste namnet är Gud.

Du är en del av den stora väven – du kan inte tas bort och du kan inte läggas till – du är lika konstant i den väven som alla andra är. Så du är inte mer eller mindre värd. Du är inte oviktigare eller viktigare. Du är inte mindre eller mer älskad. Du är lika viktig, lika älskad och lika behövd som allt och alla andra. Du är Gud och det är alla andra med. Så slut fred med dig själv så sluter du fred med världen.

Namasté
Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Senaste blogginläggen

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.