Jai Thornell: Du kan inte bli mer än du är

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Har du någonsin tänkt att du skulle vilja bli lite mer andlig? Eller lite mer vis? Kanske har du önskat att du skulle vara mer fridfull och lycklig? Det går inte. Du kommer aldrig att klara det. Så vad är det för fel på dig? Är du lite smådum och oduglig? Nej, det är inget fel på dig och du är allt annat än dum och oduglig. Du bara tror att du behöver göra något för att bli något.

När du föddes så var kanske dina föräldrar överlyckliga och du kanske har haft världens bästa barndom. Men jag vill ändå påstå att alla dina problem började den dagen du såg ditt första ljus i den här världen. Dina föräldrar ville dig väl så de sa ”du måste bli något”. Där är felet – de trodde att du måste bli något och de var så bra på att tro det att du också trodde det.

Så hela livet att har gått åt till att bli något. Och först blev du någon i tonåren. Och sedan blev du något som hade med jobb att göra. Och sedan blev du kanske förälder. Men varje gång du blivit något så har det känts som det inte räckt på något sätt. Så varför inte bli lite mer andlig? Nej det var svårt det med…

Felet ligger som jag skriver i att andra och du sagt att du måste bli något. Sanningen är att du var redan något när du föddes. Du var hel. Du var komplett. Du var upplyst. Du var helig. Du var värdefull. Du var fylld av ljus. Och du är det fortfarande. Under allt skräp, under alla misslyckanden, under alla måsten, borden och all smärta av avvisningar och svek – är du lika hel och fantastisk som du alltid varit och alltid kommer att vara.

När du föddes så var du som en stor vit vacker och ren whiteboard. Sedan började det kladdas på den där tavlan som fylldes med oväsentligheter. Så du behöver inte fylla den tavlan med mer kunskap eller sökande. Du behöver ta bort allt som står där, lager för lager – sudda ut, släpp taget om allt som står där – alla måsten, borden, smärtsamma minnen – bara sudda ut, det har ingen påverkan på dig. Du är ren, kärleksfull gudomlighet – det är ditt sanna varande.

Namasté
Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Din åsikt är viktig för oss. Berätta vad du tycker om tidningen Nära! Din kommentar kan komma att publiceras som en insändare i tidningen. (Det går bra att använda en anonym signatur).

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.