3 bra proteinkällor från växtvärlden

Idag är det många som väljer en allt mer vegetarisk kost, kanske helt bestämmer sig för att slopa fisk och kött.

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Men proteiner måste vi få i oss och här är tips på tre bra proteinkällor från växtvärlden:

Quinoa
Den sydamerikanska växten är ett bra alternativ till ris och funkar även bra i sallad och soppa.

Edamamebönor/sojabönor
Båda bönorna kan ätas som snacks precis som de är eller ätas stekta tillsammans med andra grönsaker.

Chiafrön
Chiafrön är ett trendigt superfrö som funkar perfekt till frukost! 

Ett enkelt recept på chiapudding:

2 port.
2 msk chiafrön 
1,5 dl havregryn
2 msk riven kokos
3 dl havredryck

Blanda alla ingredienser. Smaksätt med lite vaniljpulver, lite salt och nymalen kardemumma. Låt stå i kyl över natten! Gott att äta med rostade nötter och färska bär.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.