Plats i hjärtat för hemlösa djur

Den 18 augusti är det hemlösa djurs dag. Året runt finns det dock djur som behöver ett nytt hem. Men hur går det till att ta sig an ett hemlöst djur?

Text: Sara Riis Hasselskog
Foto: Shutterstock

Att skaffa ett djur är givetvis ett stort ansvar som man bör tänka igenom noga. Ett nytt husdjur behöver mat och tak över huvudet, men även tid, tålamod, kärlek och engagemang. Att skaffa ett djur kan också medföra stora kostnader, i synnerhet om djuret blir sjukt och behöver hjälp.

Om alla dessa överväganden har gjorts och man känner att det finns plats både där hemma och i hjärtat för ett hemlöst djur kan man kontakta en förening som hjälper till att förmedla nya hem, exempelvis Djurens vänner. 

En del föreningar gör hembesök hos de som vill ta emot ett djur för att säkerställa att djuret hamnar i ett bra hem. Ofta tas det ut en kostnad för exempelvis avmaskning och öronmärkning och det är också vanligt att det skrivs någon form av kontrakt med villkor som den nya djurägaren måste acceptera. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.