Släng inte maten!

Enligt Konsumentföreningen i Stockholm slängs var femte matkasse vi bär hem från mataffären! Det här är såklart inte alls bra, varken för vår miljö eller våra plånböcker. Men nu finns matnyttiga tips på hur vi kan ändra vårt slängbeteende.

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Ruccolapesto på gammal ruccola

Även om ruccolan börjar se en aning vissen ut går den att använda. Gör en piffig pesto som passar till pasta. 

Mixa följande ingredienser med en stavmixer:
100 gram ruccola
½ dl olivolja
1 dl parmesanost
½ tsk örtsalt
½  tsk äppelcidervinäger
 

På slangintematen.se finns mängder av roliga råd om vad vi kan göra med våra matrester. 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.