Visste du detta om pepparrot?

Pepparrot är en närodlad svensk supergrönsak som odlats i klosterträdgårdar sedan 1300-talet.

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock

Pepparroten har många goda egenskaper:

  • Stärker immunförsvaret
  • Bra för matsmältningen
  • Ökar ämnesomsättningen
  • Är C-vitaminrik
  • Antiinflammatorisk
  • Bakteriedödande
  • Lindrar ledbesvär när den används i omslag
  • Lindrar tarmfickor

Tips! Du kan riva 1⁄2 tsk färsk pepparrot och blanda i keso eller kvarg till frukost. Eller riv 3 msk färsk pepparrot i en skål, häll på varmt vatten och andas in. Det rensar andningsvägarna!

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.