Bali 2024: Följ med oss till gudarnas ö

Om du frågar mediet Benny vilket som är världens mest andliga resmål, är svaret lätt – Bali. Nu tar han åter med Näras läsare till sitt favoritresmål, en unik resa 6 – 18 mars 2024. Du får uppleva fantastiska platser, det balinesiska nyåret och möta andevärlden på många sätt – inte minst vid storseansen. Benny håller också workshops, läser händer, spår i kaffesump och ger alla healing!

Text: Madeleine Walles
Foto: Madeleine Walles, Shutterstock

Reseprogram: Andlig resa till Bali 2024

6 mars

Vi flyger med Emirates, avresa från Stockholm och Köpenhamn med mellanlandning i Dubai. Därifrån fortsatt flyg till Denpasar på Bali.

7 mars

Vi landar på Bali på eftermiddagen lokal tid och vår engelsktalande lokalguide möter oss på flygplatsen. Bussen tar oss till Klungkung där vi checkar in på vårt trevliga hotell och äter en lätt middag. Mediet Benny Rosenqvist välkomnar oss med ett kort föredrag och en skön meditation.

8 mars                

Efter frukost åker vi till byn Rumah Desa, där vi möts av en lokal värd som tar oss på promenad genom byn med små hus, tempel, den lokala skolan och det vackra landskapet med exotiska växter och gröna risfält. Vi möter lokalbor som arbetar med vattenbufflar och utvinner kokosolja från kokospalmerna. Gemensam lunch. På kvällen samlas vi för en workshop med Benny. Han pratar om energier och lär oss hur vi finner vår inre storhet och vårt sanna jag.

9 mars

Dagen börjar med ett besök vid Tegenungans mäktiga vattenfall. Därefter beger vi oss till ett av de gamla, kungliga palatsen i Belayu i Tabanan. Vi välkomnas vi av någon som berättar om palatset och sederna här – kanske till och med någon ur den kungliga familjen. Vi klär oss i lokal kamben/sarong och får uppleva soundhealing, den mäktiga känsla som fyller oss med vibrationerna från chakra singing bowls som använts under meditationer sen urminnes tider. Vi åker vidare till kända Tanah Lot-templet, ett av sju havstempel kring Balis kust. Det sägs att giftiga havsormar skyddat templet från onda andar.

10 mars

Idag startar vi magiskt med soluppgångs-yoga med instruktör på stranden eller i trädgården. Under dagen kommer sedan vårt medium Benny att föreläsa om naturkraft, hur vi lär oss att läsa naturen och finna tecken. Vi kommer också att få uppleva det balinesiska nyåret, Nyepi, en väldigt speciell upplevelse. Idag, den 10 mars, är det Pengerupukan i den hinduiska kalendern och på kvällen är det livligt runt om i landet. Under månader har man förberett Ogoh-Ogoh-monster med groteska utseenden, dessa bärs runt i högljudda processioner i städerna. Monstren symboliserar det onda och mörka som man sedan ska rena sig från. Vi deltar i dagens festligheter och äter gemensam lunch.

11 mars

Hari Raya Nyepi, den balinesiska nyårsaftonen firas från kl 6 på morgonen och i 24 timmar. Detta är ett dygn av stillhet, självreflektion, meditation, och för balineser även fasta. Affärerna är stängda, gatorna öde, lamporna släckta och telefoner avstängda.  

Denna dag måste vi därför hålla oss inom hotellområdet där frukost, lunch och middag serveras. En timmes spa-behandling är inkluderad för samtliga Näras gäster. Benny kommer att hålla en workshop samt ge oss alla välgörande healing.

12 mars

Vi lämnar Klungkung. Bussresan går nu norrut, in i landet. Mellan vulkanerna har stora kratersjöar bildats och vi stannar vid Beratansjön. I det spegelblanka vattnet syns det klassiskt hinduiska templet Ulun Danu Beratan nästan flyta i sjön. Det svarta flervåningstaket av sockerpalmsfiber har en pagodliknande form. Templet är fördelat på en halvö och två öar i sjön och är tillägnat Vattnets gudinna. Vi fortsätter till norra kusten och Lovina, dit vi anländer lagom till vår gemensamma lunch. Nu väntar en ledig eftermiddag. Stranden har mörk vulkansand och vattnet är klart. De fantastiska korallreven ligger så nära att man kan simma ut till dem. Vid solnedgången gör vi en båttur och kanske ser vi en kvällspigg delfin. Middag serveras på stranden.

13 mars

Idag njuter vi av soluppgångs-yoga, därefter blir det en medial utbildning där Benny bland annat lär oss kanalisering. Vi reser sedan vidare till staden Ubud, Balis kulturella centrum med konst och hantverk i fokus. Staden har ett oerhört vackert läge i de grönklädda bergen. Vi checkar in på vårt hotell i underbar miljö, sedan väntar gemensam middag.

14 mars

Efter frukost besöker vi en prisbelönt yogastudio. De som önskar får en timmes yogakurs, övriga en rofylld stund tillsammans med Benny. Därefter äter vi en vegetarisk lunch i en restaurang som är vackert beläget intill en tropisk trädgård. Vi träffar också en lokal healer som läser vår aura och Benny läser våra händer, vilket säger mycket om vem vi är. Han kommer under vår resa även att lära ut hur man spår i kaffesump! Ledig eftermiddag och kväll.

15 mars

Vi gör en tur till Batuan tempel och välkomnas av en lokal präst som bjuder oss att delta i en ceremoni.  Vi tänder rökelse, offrar blommor och får möjlighet till en privat bön, samtidigt som våra huvuden stänks med heligt vatten. Sedan går färden vidare till Mount Agung, Gudarnas berg, Balis högsta vulkan på 2567 m. På detta berg ligger Besakih, öns största och viktigaste tempel. Platsen anses vara den mest andliga på Bali. Lunch serveras på lokal restaurang och innan vi återvänder till Ubud stannar vi till i Penglipuran, platsen är känd för sin traditionella arkitektoniska stil där inga motorfordon är tillåtna bland husen.

Torsdag den Efter frukost åker vi till det heliga vattentemplet Tirta Empul. Hit kommer lokalbefolkningen en gång om året för att be och renas. Det sägs nämligen att den heliga källan har helande egenskaper, något nu även vi ska få uppleva. Vi åker sedan vidare till Gunung Kawi Sebatu, ett av de minst besökta tempelkomplexen på Bali men också ett av de vackraste med dammar fyllda av lotusblommor. Här finns naturliga källor med bad som besöks av lokalbor och pilgrimer. Det sägs att vatten som har passerat en helgedom, förvandlas till vigt vatten. Vi äter lunch serveras på en lokal restaurang i Ubud och på kvällen väntar avskedsmiddag på restaurang där vi underhålls av balinesisk dans. Därefter bjuder Benny in till storseans, då vi får besök av andevärlden.

17 mars

Ledig dag i Ubud, de som vill kan besöka marknaden och de många butikerna för att shoppa. Här finns tyger, konsthantverk, smycken, utskurna buddhor och sjalar – fin kvalitet till lågt pris så det gäller att ha plats i resväskan. Under eftermiddagen transfer till flygplatsen för hemresa.

18 mars

Flyg från Denpasar via Dubai med ankomst Dubai tidig morgon. Flyg vidare till Stockholm och Köpenhamn där vi landar vid lunchtid.

 

Benny-Rosenqvist-Bali.jpgBenny Rosenqvist medverkar under hela resan.

 

I resans pris ingår:

  • Flyg t/r Stockholm alt Köpenhamn – Denpasar via Dubai
  • Buss för transfer t/r flygplats och utflykter
  • Samtliga flygskatter och bränsletillägg
  • 10 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
  • 13 måltider exkl. dryck samt måltider under flygresor
  • Utflykter och inträden enligt program
  • Benny Rosenqvists medverkan under hela resan
  • Föredrag, meditationer, healing och storseans med Benny
  • Svensk reseledare under vistelsen
  • Engelsktalande lokalguide med under resan

 

Så här bokar du:

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 – 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 34 900 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 4 200 kr.

Flyg Göteborg: På förfrågan

Läs mer på: https://goslowtravel.se/resor/bali-gudarnas-o/

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.