Följ med till Bali – gudarnas ö!

Bali är världens mest andliga resmål, enligt mediet Benny Rosenqvist. Nu tar han åter med er läsare till sitt favoritresmål, en unik och magisk resa 10 - 22 mars 2021. Du får uppleva det balinesiska nyåret och möta andevärlden på många sätt – inte minst vid storseansen.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock, Madeleine Walles

10 MARS

Avresa via Doha

Vi flyger med Qatar Airways. Avresa kl 21:45 från Stockholm, kl 21:40 från Köpenhamn. Mellanlandning i Doha, därifrån flyg till Denpasar, Bali.

 

11 MARS

Ankomst till Bali

Vi landar lokal tid kl 23, vår engelsktalande lokalguide möter på flygplatsen och buss tar oss till Klungkung och vårt underbara hotell Wyndham Tanamsari Jivva Resort.

 

12 MARS

Spännande aktiviteter

Efter en skön sovmorgon möts vi för en balinesisk upplevelsedag. I byn Sukahet har en balinesisk buffet dukats för lunch. Vi får se hur man framställer textilier på traditionellt vis. Därefter en halvtimmes promenad med vyer över de vackra risfälten. I mindre grupper får vi sedan, tillsammans med lokalborna, delta i olika aktiviteter. Framställa palmsocker, skriva våra namn med balinesisk lontar-skrift och göra dekorationer av kokosblad. På kvällen håller Benny sin första workshop.

 

De vackra risfälten är en häftig upplevelse.

 

13 MARS

Nyårsceremoni

Före frukosten erbjuds soluppgångs-yoga och efter frukost föreläser Benny om den nya civilisation som är på väg. Resten av dagen ägnar vi åt att fira det balinesiska nyåret, Nyepi, då är det livligt runt om i landet. Under månader har man förberett Ogoh-Ogoh-monster med groteska utseenden som bärs runt i högljudda processioner i städerna. Nu ska vi renas från det mörka och onda. Vi deltar i festligheterna.

 

14 MARS

Stillhet, spa och healing

Denna dag råder total stillhet. Hari Raya Nyepi, firas från kl 06 och i 24 timmar. Gatorna är öde, lampor släckta, telefoner avstängda. Detta är ett dygn för självreflektion, meditation och för balineser även fasta. Vi hålla oss inom hotellområdet där frukost, lunch och middag serveras. En timmes härlig spa-behandling är inkluderad för samtliga i vår grupp. Benny kommer också att bjuda alla på välgörande healing samt pratat om konsten att heala sig själv och bygga upp immunförsvaret med hjälp av tankar.

 

15 MARS

Kungapalats, apor och havstempel

Vi åker till ett av de gamla kungliga palatsen i Belayu i Tabanan och hoppas på att bli välkomnade av någon i den kungliga familjen. Klädda i lokal sarong blir vi guidade i palatset, vi får också uppleva sound healing från klangskålar som använts under meditationer sedan urminnes tider. Gemensam lunch på restaurang, sedan fortsätter vi till Tabanan och Alas Kedaon Apskog och möten med de nyfikna djuren som enligt hinduismen är heliga. Vi åker vidare till det kända Tanah Lot templet, ett av sju havstempel kring Balis kust. Här njuter vi av magisk solnedgång. Det blir även meditation med Benny.

 

Benny Rosenqvist på BaliBenny Rosenqvist är med oss under hela resan.

16 MARS

Bad vid korallrev

Vi lämnar Klungkung och åker norrut in i landet. Mellan vulkanerna har stora kratersjöar bildats, vi stannar vid Beratansjön. I vattnet syns det hinduiska templet Ulun Danu Beratan nästan flyta i sjön. Det sägs vara tillägnat vattnets gudinna. Vi fortsätter till norra kusten och anländer till Lovina lagom till lunch. Vi ska bo en natt på The Lovina Bali Resort, har ledig eftermiddag med möjlighet till bad vid stranden med vulkansand, klart vatten och fantastiska korallrev som det går att simma ut till. På kvällen kan vi se fiskarna förbereda sig inför arbetet i solnedgången. Benny leder oss i meditation.

 

17 MARS

Delfinsafari

I arla morgonstund väntar delfinsafari till havs. Har vi tur ser vi delfiner leka i havsvågorna i soluppgången. Därefter frukost på hotellet. Vi reser sedan vidare till staden Ubud där konst och hantverk står i fokus. Staden har ett vackert läge i de frodiga, grönklädda bergen. Hotell Bhuwana Ubud bjuder på bekvämt boende i naturskön miljö.

 

18 MARS

Lunch bland risfält

Vi besöker en känd yogastudio som utstrålar kärlek och lugn. En timmes yogakurs, alternativt en rofylld stund tillsammans med Benny väntar. Därefter en magisk promenad 800 meter till Sari Organic, en ekologisk restaurang mitt ute bland risfälten. Vi njuter av deras underbara ekologiska lunchbuffé. Därefter möte med lokal healer som läser i våra händer och känner in vår aura. Ledig eftermiddag och kväll. Det är frivilligt att boka spa-behandling på hotellet på egen bekostnad, eller att ta sig till centrum för shopping eller restaurangbesök.

 

Bali är en av världens mest andliga platser.


19 MARS

Gudarnas berg

I Batuan tempel välkomnar en lokal präst oss till ceremoni. Vi tänder rökelse, offrar blommor och kanske ber en privat bön när våra huvuden stänks med heligt vatten. Därefter färd till Mount Agung, Gudarnas berg, Balis högsta vulkan på 2 567 meter. Här ligger Besakih, öns största tempel. Vi har nått Balis mest andliga plats. Lunch på en lokal restaurang, innan vi återvänder till Ubud via byn Penglipuran, känd för sin traditionella arkitektoniska stil.

 

20 MARS

Helig vattenceremoni

Vi besöker vattentemplet Tirta Empul. Hit kommer lokalinvånarna en gång om året för att be och genomgå en reningsceremoni – det sägs att den heliga källan har helande egenskaper. Vi fortsätter till Gunung Kawi Sebatu, ett av de minst besökta tempelkomplexen men också ett av de vackraste. Här finns naturliga källor med bad som besöks av lokalbor och pilgrimer. Vatten som passerat en helgedom sägs förvandlas till vigt vatten. Gemensam lunch i Ubud. På kvällen väntar avskedsmiddag med balinesisk dans, därefter bjuder Benny in andevärlden till magisk storseans.

 

21 MARS

Heldag för shopping

Ledig dag i Ubud. Tillfälle att besöka den stora marknaden och alla trevliga butiker och kaféer innan vi åker till flygplatsen för hemresan. Vi flyger från Denpasar kl19 via Doha, därifrån vidare till Stockholm.

 

22 MARS

Hemkomst

Ankomst till Stockholm kl 06.25 och Köpenhamn kl 06.20.

 

I resans pris ingår:

  • Flyg med Qatar Airways Köpenhamn/Stockholm – Denpasar via Doha, i ekonomiklass.
  • Samtliga flygskatter och bränsletillägg.
  • 5 nätter på Wyndham Tamansari Jivva Resort i Klungkung.
  • 1 natt på The Lovina Bali Resort.
  • 4 nätter på Bhuwana Ubud Hotel.
  • Frukost samtliga dagar, 10 måltider (lunch eller middag) samt flygplansmåltider.
  • Samtliga utflykter i programmet.
  • 1 timmes spa-behandling.
  • Svensk guide Lena Pålsson från Go Slow Travel, lokalguide.
  • Benny Rosenqvists medverkan hela resan, föredrag, workshops, meditationer och storseans.

 

Så här bokar du:

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 076-639 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 27 850 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 4 600 kr.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.