Följ med till underbara Bali med Nära och Benny!

Följ med på en magisk resa tillsammans med Nära och Benny Rosenqvist till Bali, den sinnliga ö där man bejakar livet genom att både andligt och praktiskt nå ett välmående.

Vy med vackra vyer och hus i Bali

Bali – Gudarnas ö

Datum: 2 mars 2019
Pris 28 750 SEK
Del i dubbelrum inkl flyg. Svensk guide och ciceron Benny Rosenqvist

 • Flyg t/r Stockholm alt Köpenhamn – Denpasar via Doha
 • Buss för transfer t/r flygplats och utflykter
 • Samtliga flygskatter och bränsletillägg
 • 10 övernattningar i dubbelrum inkl frukost på hotell
 • 11 måltider exkl. dryck
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Benny Rosenqvist och Madeleine Walles från Nära med på resan
 • Svensk reseledare under vistelsen
 • Engelsktalande lokalguide under utflyktsdagarna
 • Tillägg enkelrum 5 350 SEK
 • Flyg Göteborg på förfrågan

Länk till bokningen!


Frodig grönska, ris- terrasser, meditation, healing, yoga men även en upplevelse av balinesiska nyåret är några ingredienser av vår resa!


Risterasser, vackra vyer i Bali

Lördag den 2 mars

Avresa från Sverige med Qatar

Med Qatar Airways. Avresa kl.08:05 från Stockholm, kl.08:25 från Köpenhamn. Mellanlandning i Doha och fortsatt flyg till Denpasar lokal tid kl.17:15. Nattflyg.

Måltider inkl på flyget.

Söndag den 3 mars

Välkomna till Bali!

Vi landar lokal tid kl.08:05. Vår engelsktalande lokalguide möter oss på flygplatsen och när alla tagit plats i bussen åker vi till Klungkung och tar efter en dryg timmes resa in på hotell för fyra nätter.

Efter denna resa till andra sidan jordklotet inleder Benny med att föreläsa om det positiva i livet – om att njuta av stunden! Och avrundar med ett skrattyoga-pass. Det blir också tid för vila eller en promenad innan Benny samlar oss för en poolmeditation.

Därefter möts vi för gemensam välkomstmiddag.

Hus med vasstak och palmer.

Måndag den 4 mars

Kunga-palats, apor och tempel

När vi ätit frukost beger vi oss till ett av de gamla kungliga palatsen i Belayu i Tabanan. Vi välkomnas av medlemmar i den kungliga familjen som berättar om palatset och seder innan vi bjuds på en balinesisk lunch tillsammans med dem.

Mitt ute i risfälten utanför Tabanan i västra Bali, ligger Alas Kedaon Apskog. Förbered dig på att möta apor! De är såklart nyfikna och företagsamma och, enligt hinduismen, heliga.

Vi fortsätter till det kända Tanah Lot templet, ett av sju havstempel kring Balis kust. Det sägs att giftiga havsormar bevakat templet från onda andar. Vi njuter av solnedgång och gemensam meditation innan vi återvänder till hotellet.

Små söta apor

Tisdag den 5 mars

Balinesisk matlagning

Idag ägnar vi oss åt det balinesiska köket!

Först besöker vi en traditionell marknad där vi också lär oss om medicinska örter, hur balinesiskt kaffe görs liksom kokosnöt-olja. Vi provar på att laga lite mat själva också innan gemensam lunch. Sen vandrar vi lite genom kaffeplantage, bambu-skog och risfält där vi lär oss om lokalt jordbruk.

Balinesiska kvinnor i färgglada kläder

Onsdag den 6 mars

Soluppgångs-yoga innan Pengerupukan

Innan frukosten erbjuds soluppgångs-yoga med en instruktör på stranden eller i trädgården. Efter frukost kommer vårt medium Benny att föreläsa om den nya världen, den nya civilisation som är på väg.
Vi kommer att få uppleva det balinesiska nyåret, Nyepi, en riktigt speciell upplevelse.
Idag, dvs. den 6 mars, är det Pengerupukan i den hinduiska kalendern och på kvällen är det livligt runt om i landet! Under månader har man förberett Ogoh-Ogoh-monster med groteska utseenden som bärs runt i högljudda processioner i städerna. Dessa monster symboliserar det onda och mörka som man sedan ska rena sig ifrån. Vi deltar i festligheterna för att följande dag kunna njuta extra av stillheten.

Barn som dansar

Torsdag den 7 mars

Balinesiska nyårsafton firas i stillhet

Hari Raya Nyepi, den balinesiska nyårsaftonen firas från kl.06:00 i 24 timmar. Affärer etc. är stängda och gatorna öde. Lampor släckta och telefoner avstängda; det är ett dygn för självreflektion, meditation och för balineser även fasta.

Denna dag måste vi hålla oss inom hotellområdet där frukost, lunch och middag serveras. 1 timmes spa-behandling är inkluderad för samtliga. Benny kommer också att hålla healing-klasser med föredrag och bjuder oss alla på välgörande healing.

Fredag den 8 mars

Organisk lunch innan möte med elefanter

Vi lämnar kusten och Klungkung för att resa inåt landet. Först stannar vi vid en välkänd yogastudio där en konstfull byggnad utstrålar kärlek och inspirerande lugn.

Här får de som önskar en timmes yogakurs eller en rofylld stund i vackra omgivningar.

Efter en kortare resa stannar vi vid risodlingar och promenerar 800 meter (20-30 minuter) fram till Sari Organic, en ekologisk restaurang som ligger helt fantastiskt mitt ute bland risfälten. Runtom odlas egna råvaror helt utan bekämpningsmedel och vi äter deras organiska meny till lunch.

Vårt slutmål denna eftermiddag är Taro där vi checkar in för en natt på Mason Elephant Park & Lodge. Mot kvällningen rider vi ut på elefantrygg. Sedan vankas en god middag under en förhoppningsvis stjärnklar himmel.

Lunch på Sari Organic

Lördag den 9 mars

Möte med en lokal healer innan ankomst Ubud

Under förmiddagen bekantar vi oss närmare med elefanterna då vi får ge dem mat, rida genom djungeln och få veta mer om parken.

Efter lunch träffar vi en lokal healer som läser i våra händer och känner in vår aura.

Vi reser vidare till Ubud anses vara Balis kulturella centrum, där konst och hantverk står i fokus. Staden har ett oerhört vackert läge i de frodiga, grönklädda bergen som på några platser övergår i djupa dalar.

Vi checkar in på hotell Bhuwana Ubud som bjuder på bekvämt boende i atmosfärrik miljö.

 
Hotellområdet utanför Ubud.

Söndag den 10 mars

Tenganan och Besakih på Gudarnas berg

En spännande utflyktsdag väntar oss! Tenganan är en traditionell by där Balis ursprungliga invånare, Bali Aga-folket, bor i självvald isolering. Byn är ändå världsberömd för en unik vävteknik, ikat.

Efter vidare färd med buss skådar vi Mount Agung, Gudarnas berg, som är Balis högsta vulkan, 2 567 m. På detta berg ligger Besakih, som är öns största och viktigaste tempel. Platsen vi nu nått anses vara Balis mest spirituella. Vi klär oss i sarong och sash och blir mötta av en lokal präst som bjuder oss välkomna till en ceremoni där vi tänder rökelse, offrar blommor och kanske ber en privat bön när våra huvuden stänks med heligt vatten.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi återvänder till Ubud.

Templet Besaikh

Måndag den 11 mars

Vattentempel och elefantgrotta

Efter frukost fortsätter vi att upptäcka denna vackra ö, även kallad Gudarnas och andarnas ö med mer än 20 000 tempel. Vi är ju i hinduismens värld då Bali är den enda av Indonesiens 17 500 öar som praktiserar just denna livsfilosofi.
Vi börjar med det heliga vattentemplet Tirta Empul för att uppleva Balis spirituella kultur. Tempelkomplexet är otroligt vackert med fina skulpturer och fiskdammar. Hit kommer lokalinvånarna en gång om året för att be och bli renade – det sägs nämligen att den heliga källan har helande egenskaper.  Man lägger också fram offergåvor och tänder rökelse som fyller luften med sin doft.

Sedan till Gunung Kawi-templet som är ett av de äldsta och mest anmärkningsvärda historiska tempelkomplexen i Bali. Dessa imponerande tempel från 1000-talet har huggits in i berget vid Pakerisan-floden och används fortfarande för hinduisk religionsutövning. Lunch serveras på en lokal restaurang i Ubud.

Vi avslutar dagens tur med att besöka, Goa Gajah, elefantgrottan som byggdes under 800-talet. Namnet har den fått då man trodde att den uthuggna varelsen vid grottans öppning föreställde en elefant. Egentligen är det en hotfull demon som ska skrämma bort onda andar från grottan.

Ledig kväll.

Ceremoniell rening i vattnet vid Tirta Empul

Tisdag den 12 mars

Storseans

Ledig dag i Ubud. Besök marknaden och shoppa loss!

Marknaden i Ubud

På kvällen bjuder Benny in andevärlden till storseans, ett magiskt ögonblick. Avskedsmiddag.

Onsdag den 13 mars

Hemresa

Dags att lämna vackra Bali! Transfer till flygplatsen och hemresa. Flyg från Denpasar kl.09:35 via Doha med ankomst Stockholm kl.20:05 lokal tid och Köpenhamn kl.20:20 lokal tid.

Nära, Benny och Go Slow Travel tackar för denna gång!

 

 

Boende:

Wyndham Tamansari Jivva Resort*****

 Hotell med poolområde

Boendet ligger 3 minuters promenad från stranden. Här finns utomhuspool och en privat strand. Resorten har moderna faciliteter och erbjuder utmärkt gästfrihet. Du kan koppla av med en uppfriskande drink i hotellbaren.

De rymliga och modernt inredda rummen är utformade med komfort och elegans i åtanke. Varje rum har lyxiga och bekväma sängar, ett badrum med badkar, dusch och gratis bekvämligheter samt badrockar och tofflor för din komfort. Rummen har även en vattenkokare samt kaffe- och tefaciliteter.


Mason Elephant Park and lodge**** 
Poolområde med elefanter

Vi bor en natt mitt i en naturskyddad park där elefanter har huvudrollen!

 

 

 

 

 Bhuwana Ubud Hotel****

Hotellrum med vacker sängram

Bhuwana Ubud Hotel erbjuder vidsträckt utsikt över de fridfulla risfälten. Hotellet har hälsomedveten profil och erbjuder en lugn tillflyktsort i Pengosekan. Här finns en utomhuspool, en restaurang som serverar mat tillagad på färska råvaror från hotellets trädgård. WiFi är gratis i alla utrymmen. Hotellet erbjuder också gratis kurser i balinesisk dans, vandringar bland risfälten mm.

De vackra rummen har modern balinesisk inredning samt stora fönster med utsikt över grönskan.

(Obs inga alkoholhaltiga drycker serveras på hotellet.)

 

Ciceron och reseledare

Madeleine och Benny

 Madeleine Walles och Benny Rosenqvist

Med på resan till Bali är Benny Rosenqvist, ett av Sveriges mest kända medium, och Madeleine Walles från tidningen Nära. Det var de båda som grundade tidningen 2009.

 

Reseledare

Lena Pålsson med Benny Rosenqvist

Er svenska reseledare är Lena Pålsson, ägare till Go Slow Travel och tidigare guide/reseledare runt om i världen.

Första samarbete med Nära och Benny var en resa till Rom 2016.

 

Här hittar du länk till bokningen!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.

Månadens fråga

Brukar du tyda dina drömmar?

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.