Upplev sagostaden och underverket Petra!

Res med Benny Rosenqvist och Nära till en av världens äldsta civilisationer! Kungadömet Jordanien ligger som en fredlig oas i Mellanöstern och bjuder på mycket magi. Vi badar i Döda havet, upplever ökensafari. Och bäst av allt – vi kommer till klippstaden Petra, ett av världens sju nya underverk. Vi lovar dig en otroligt stark upplevelse. Det blir också storseans och mediala kurser med Benny.

Foto: Shutterstock

Trots coronatider vill vi gärna, som planerat, presentera vår resa till Jordanien. Vaccinationsarbetet pågår för fullt både i Sverige och Jordanien. Vi följer dock myndigheternas reserekommendationer. Om vår resa inte genomförs, kommer anmälningsavgift att betalas tillbaka.

 

30 OKTOBER

Avresa mot Jordanien.

Vi reser från Stockholm och Köpenhamn till Amman i Jordanien. ”Ahlan wa sahlan” – jag välkomnar dig – är hälsningen som möter oss överallt i detta gästfria land. Vår buss tar oss direkt till hotellet. Här äter vi en gemensam måltid och Benny håller sin första mediala kurs. Vi lär oss allt om energier, hur de påverkar oss och hur vi kan använda dem i vår utveckling.

 

31 OKTOBER

Mellanösterns Pompeij

Vi börjar dagen med en panoramatur i Amman. Citadellet, stadens högsta berg, bjuder på vacker vy och vid det romerska Herkulestemplet har vi hela staden för våra fötter. Vi lämnar därefter Amman och åker till Jerash som har tvåtusenåriga anor och kallas Mellanösterns Pompeji. Det är en av det romerska rikets mest välbevarade städer, tack vare att den under lång tid legat begravd under lera och sand. Först i slutet av 1800-talet återfanns Jerash av ryska arkeologer. Benny känner in historiska energier!

I Ajloun besöker vi ett barnhem, det går utmärkt att ta med gåvor till barnen. Vi stannar också på en gård där man framställer god olivolja som vi får smaka. Därefter kör vi vidare mot Döda havet. Dagen avslutas med middag på hotellet, där vi bor två nätter.

1 NOVEMBER

Lerbad i Döda havet

Döda havet är som ett naturligt spa. Rena föryngringsbadet och terapi för både kropp och själ. En avkopplande dag! Vi smörjer in oss i välgörande lera och tar ett – eller flera – dopp i det salta vattnet. Du flyter som en kork! Salt och mineraler från Döda havet har använts för hälsa och skönhet sedan Herodes dagar. På eftermiddagen håller Benny kurs i att hålla mediala sittning – vi provar kanalisering. Gemensam middag på hotellet.

Jerash, Jordanien

 

2 NOVEMBER

Ökensafari i Wadi Rum

Wadi Rum-öknen är som ett månlandskap i rosa pastell där heta vindar skulpterat sandstensklippor till fantasirika formationer. Vi åker jeep ut i djupa, sandiga dalgångar där kamelkaravaner fraktat kryddor, myrra och rökelse från östra Indien till Aqaba och Medelhavets hamnar. Vi följer i Lawrence av Arabiens fotspår, denna personlighet som lyckades ena beduinstammarna under första världskriget och leda dem mot turkarna. Ökenscenerna från filmen om honom, från 1962, spelades in här! Vi äter picknick-lunch i öknen och Benny leder en gruppmeditation. På kvällen väntar ännu ett ökenäventyr – vi bjuds på barbeque hos beduiner.

3 NOVEMBER

Klippstaden Petra

Att uppleva ett av världens underverk, är förenat med väldigt starka känslor. Nu väntar resans höjdpunkt – den gömda klippstaden Petra som tar oss tusentals år tillbaka i tiden. Vägen dit är i sig en upplevelse. Vi rider eller vandrar först fram till el-Siq-ravinen. Sedan vandrar vi några kilometer mellan de högresta klippväggarna ända till, plötsligt, vi skådar den helt fantastiska Skattkammaren. Här kommer tårarna! Det är så starkt, så ofattbart vackert! Petra är större än man tror, vi vandrar runt och ser många vackra byggnader som huggits ut för hand direkt i den rosa sandstensklippan, i denna nabatéernas hemliga stad som tvåtusen år senare blev film i "Indiana Jones och det sista korståget". Benny berättar om energierna från denna gamla boplats som numera finns på Unescos världsarvslista och alltså ett av världens moderna sju underverk.

Vi vilar ut på hotellet, smälter dagens intryck och gör oss redo att återvända på kvällen för att se Petra by Night. Att vandra i ravinen upplyst av tusentals stearinljus och stjärnorna på himlen, blir en av resans stora upplevelser!

 

4 NOVEMBER

Heta källor och storseans

Dags att resa norrut. Det blir en längre bussresa under förmiddagen och vi stannar för ett kort besök vid den stora korsriddarborgen Kerak. Vi åker sedan vidare till Ma’In, som varit en attraktiv plats för helande behandling sedan romartiden. Vi tar in på en resort anlagd vid mineralrika källor och vattenfall. Här bjuds vi på avkoppling med helande mineralbad. Vi äter gemensam middag, därefter är det dags för ännu en magisk programpunkt – Bennys storseans.

 

Bada i Döda havet

 

5 NOVEMBER

Avkoppling och medial kurs

Sovmorgon och ännu en chans att njuta av de heta källorna. Massage och behandlingar går att få, det bokas i förväg och betalas separat. Bennys bjuder på prova-på-kurs i psykometri och i att använda pendel.

Därefter lämnar vi Ma’In. Vårt första stopp blir vid Mount Nebo, som enligt Bibelns femte Mosebok är den plats från vilken Moses fick se Kaanans land. Här finns också en minnessten över Moses, som sägs ha avlidit just här. Vid klart väder kan vi se ända till Döda havet. I Madaba stannar vi för att besöka S:t Georgeskyrkan och beundra världens äldsta mosaikkarta – ett fantastiskt konstverk. Vi åker vidare till flygplatsen för nattflyg hem.

6 NOVEMBER

Hemkomst

Vi landar åter i Stockholm och Köpenhamn.

 

Allt detta ingår!

 • Flyg Stockholm – Amman t/r via Doha i ekonomiklass. Måltider ombord. (Flyg från Köpenhamn mot tillägg 1 500 kr).
 • Flygskatt och bränsletillägg.
 • Visum.
 • Busstransfer till och från flygplatsen.
 • 6 hotellnätter inkl frukost.
 • Totalt 8 måltider – 5 middagar och 3 luncher.
 • Samtliga utflykter som anges i programmet.
 • Storseans med Benny Rosenqvist.
 • Tre mediala kurser med Benny Rosenqvist, meditationer samt hans medverkan under hela resan.
 • Engelsktalande lokalguide.
 • Lena Pålsson från Go Slow Travel är vår guide under hela resan.
 • Flyg från Göteborg på förfrågan.

 

Så här bokar du:


Boka: Hos Go Slow Travel 08-717 90 70 eller mejl lena@goslowtravel.com
Pris: 23 950 kr för plats i dubbelrum.
Tillägg flyg från Köpenhamn: 1 500 kr.
Enkelrumstillägg: 3 400 kr. Vill du dela rum så hjälper vi till att lösa det!
Coronaklausul: Kostnadsfri avbokning gäller vid avrådan om resor från UD. I annat fall gäller vanliga avbokningsregler, ta gärna kontakt med Go Slow Travel för att ta del av dessa.

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.