Res med Benny till Peru!

Många drömmer om att komma till Peru och få uppleva mytomspunna Machu Picchu, båttur på Titicaca-sjön och inkas forna huvudstad Cusco. I februari 2020 kan du åka dit med Nära och mediet Benny! Ceremoni med lokal shaman, yoga, meditation och storseans ingår förstås också i vår elvadagarsresa i inkafolkets fotspår.

Lördagen 1 februari

Avresa

Vi flyger med KLM från Stockholm kl 06.30 och från Köpenhamn kl 06.00 via Amsterdam till mot Sydamerika. Vi landar i Lima kl 19.05. Buss tar oss till vårt hotell Jose Antonio där vi ska bo två nätter. Här väntar välkomstdrink och avslappnande meditation med Benny för god nattsömn.

 

Söndagen 2 februari

Stadsrundtur Lima och Pachacamac

Vi bor i den trevliga stadsdelen Miraflores, hemort för nobelpristagaren i litteratur, Mario Vargas Llosas. Vi stannar till vid hans hem och tar oss sedan till en utkiksplats med strålande utsikt över Stilla havet och Limas kust. Vi besöker Pachacamac och ruiner av ett soltempel från 700 e Kr, känt för sitt orakel. Hit vallfärdade inkafolke! Pachacamac var för Inka vad Delphi var för grekerna. Här leder Benny en meditation. Det blir tid för lunch på egen hand, sedan en stadsrundtur i den historiska och koloniala stadskärnan som finns på Världsarvslistan. Vi besöker San Fransisco-klostret som är ett arkitektoniskt mästerverk. Efter besök på unika Museo Larco Herrera, som ger en översikt av Perus tidiga historia genom konst- och vardagsföremål från landets olika indiankulturer, serveras gemensam middag.

 

Måndagen 3 februari

Inkarikets forna huvudstad

Vi flyger till vackra, gröna Cusco, Inkarikets forna huvudstad vid Huatanay-flodens stränder, ett av Unescos världsarv. Ingen annanstans i Peru känns Inkariket så närvarande. Vi gör en vandring i inkafolkets fotspår. Koricancha, även kallat Soltemplet, är Inkarikets viktigaste tempel. Det vittnar om avancerad byggnadsteknik. Idag återstår en bråkdel, men enligt legenden var byggnaderna en gång täckta av guld, silver och juveler. Vi besöker Santo Domingo-klostret med utsökta religiösa målningar av lokala konstnärer.

 Vi åker utanför Cusco för att besöka Saqsayhuaman, inkahövdingen Pachacutecs försvarsanläggning. Vissa av stenblocken i de 360 meter långa parallella murarna, väger upp mot 30 ton och bildar en sicksack-linje. Då Cusco skapades i form av en puma/tiger sägs dessa symbolisera tänderna. Tillsammans med Benny känna vi in historiska energier i en meditation. En andinsk präst offrar gåvor i tacksamhet till Moder Jord genom den traditionella ceremonin ”pago a la tierra”. Under dagen äter vi gemensam lunch. Vi sover denna natt på Hotel Abittare.

 

Peru1.jpg

 

Tisdagen 4 februari

Inkafolkets heliga dal

Vi börjar dagen med att Benny lär oss heala bort oro med hjälp av våra guider. Både föreläsning och övningar. Därefter lämnar vi Cusco för ett par dagar. Resan går till Urubamba-dalen, inkafolkets heliga dal. Vi besöker den lilla staden Chinchero där man lever av traditionellt hantverk, vi ser hur färgstarka textilier vävs. Vi fortsätter till Moray som förbryllade arkeologer med stora, cirkulära, terrasserade konstruktioner. Idag vet man att de tjänade som plantskola och experimentjordbruk för olika grödor. Ett botaniskt laboratorium. Därefter åker vi till Maras, här framställs det salt som anses vara ett av de finaste i världen. Dagen avslutas med besök i Ollantaytambo, ett inkafäste vid den heliga floden Urubamba och den enda inkastad i Peru som fortfarande är bebodd. Under dagen serveras gemensam lunch och vi äter middag tillsammans på vårt hotell Inkaterra Hacienda Urumbamba där vi bor två nätter.

 

Onsdagen 5 februari

Piray lagoon, yoga, mediumskap

Vi gör en utflykt till Piray Lagoon där det blir yogalektion för dem som vill. Vi vistas både på land och i lagunen, mediterar med Benny och känner ro i kropp och själ. Vi äter gemensam lunch på hotellet, därefter blir det ledig eftermiddag på hotellet som erbjuder olika aktiviteter. Benny kommer också att hålla föredrag om hur han som medium arbetar med sittningar och seans.

 

Torsdagen 6 februari

Machu Picchu

En av resans höjdpunkter står på programmet idag, en heldagsutflykt till den mytomspunna staden Machu Picchu. Vi åker tåg på smalspårig järnväg till Aguas Calientes. Där tar vi oss vidare med buss upp till den arkeologiska delen av Machu Picchu. Vi ser Inkafolkets sista fäste och stad som under århundraden låg dolt i Andernas täta vegetation, tills forskaren Hiram Bingham nästan snubblade över platsen 1911. Staden är i väldigt gott skick. Trappor, palats, tempel, terrasser, torn och källor vittnar om inkafolkets högtstående kultur. Benny känner in vad som hänt historiskt, leder gruppmeditation och vi äter gemensam lunch. Det blir även ett spännande möte med en lokal shaman innan vi tar tåget tillbaka till Cusco och Hotel Abittare där vi nu stannar två nätter.

 

Fredagen 7 februari

Marknad i Pisac

Vi besöker Pisac, berömt för sina inkaruiner och den färgstarka marknaden där allsköns varor byter ägare under livliga former. Ursprungsbefolkningen är klädd i traditionella dräkter. Vi äter gemensam lunch på egen hand sedan väntar ledig tid samt ett föredrag av Benny om den nya civilisationen – vår framtid.

 

Lördagen 8 februari

Vackert bergslandskap

Vi lämnar Cusco och åker buss genom Andernas vackra bergslandskap. Vårt första stopp blir det lilla andinska samhället Andahuaylillas med fin koloniala arkitektur. Kyrkan San Pedro från 1600-talet är dekorerad med änglar och keruber och kallas ibland Sydamerikas Sixtinska Kapell. Nästa besök görs i det arkeologiska området i Racchi, med templet Wiracocha. Gemensam lunch.

 Vi stannar till vid vägens och resans högsta punkt La Raya, 4 338 m ö h. Nästa stopp är i det lilla samhället Pucará som har ruiner av ett militärt fort och en bosättning som dateras 1 800 år f.Kr. Vi bor på hotell Sonesta Posada del Inca Puno två nätter, här äter vi också kvällens gemensamma middag.

peru3.jpg

 

Söndagen 9 februari

Titicacasjön

Vi gör en båtutflykt med speedy boat på jordens högst belägna, segelbara sjö, Titicacasjön. I Taquile, som numera fått Världsarvsstatus för sin kultur, textilier och orala traditioner, ger Huayllano-indianerna en lektion i hantverk och jordbruk. Besöket avslutas med traditionell lunch. Därefter åker vi till Uros-indianernas flytande vass-öar, ett magiskt stopp där Benny leder gruppmeditation. Tillbaka på vårt hotell väntar avskedsmiddag och ännu en magisk upplevelse – storseans!

 

Måndagen 10 februari

Åter till Lima

Efter frukost blir vi körda till flygplatsen i Cusco och flyger tillbaka till Perus huvudstad Lima. Sedan är det ledig dag innan vi åker till vårt kvällsflyg för hemresa.

 

Tisdagen 11 februari

Hemkomst

Hemresa med mellanlandning i Amsterdam. Vi landar i Stockholm kl 19.05 och Köpenhamn kl 18.10.

 

Allt detta ingår:

 • Flyg med KLM t/r Stockholm eller Köpenhamn – Lima via Amsterdam i ekonomiklass. Flyg från Göteborg vid förfrågan.
 • Alla flygskatter och bränsletillägg.
 • Buss för transfer t/r flygplats och utflykter.
 • Två resor inrikesflyg i Peru.
 • Tågresa till Machu Picchu.
 • Båtresa Titicacasjön.
 • Utflykter och inträden enligt program.
 • Samtliga flygskatter och bränsletillägg.
 • Nio nätter i dubbelrum på hotell inkl. frukost.
 • Elva måltider exkl dryck samt måltider under flygresor.
 • Svensk reseledare, engelsktalande lokalguide.
 • Föredrag, meditationer, storseans med Benny Rosenqvist.
 • Medverkan av Madeleine Walles från Nära.

peru4.jpg

 

Så här bokar du:

Boka: Hos Go Slow Travel 076-639 90 70 eller mejla lena@goslowtravel.com

Pris: 37 900 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 4 300 kr. Vill du dela rum så hjälper vi till att lösa det!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Nya Nära - i butik nu!

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.