Pierre svarar: Kan man förlora sin medialitet?

Carmen undrar om man riskerar att förlora sin medialitet om man stänger ner sig för mycket. Pierre Hesselbrandt svarar.

Text: Pierre Hesselbrandt
Foto: Shutterstock

Hej Pierre!

Det pratas väldigt mycket om att man ska lära sig att öppna upp och framför allt stänga ner. Men om man stänger ner för mycket, vad händer då? Kan man förlora sin medialitet då? Hoppas på snabbt svar.
Kram Carmen

Pierre svarar:

Hej Carmen. Intressant fråga. Jag tror att man kan stänga ner sig eller få hjälp att stänga ner sig. Jag själv stängde ner förr om åren eftersom jag blev rädd då jag såg när folk skulle dö, det vill säga jag fick varsel om det och inom tre dagar dog personen. Då valde jag att helt sluta med det mediala och tog då en längre paus. Men jag var nästan ännu mer medial när jag senare tog upp det igen efter några år. Samma gäller om man har mycket annat i livet eller stressar sig utbränd, då kan även medialiteten ta en paus, vilket är viktigt så kropp och själ får återhämta sig. Men att stänga ner är inte särskilt farligt, däremot är det osunt att vara för öppen hela tiden under en längre tid. Hoppas svaret var okej.
Bästa hälsningar Pierre

 

Vill du också ställa en fråga till Pierre? Adressen är Tidningen Nära, ”Pierre”, Egmont Publishing, 205 07 Malmö. Du kan också mejla till pierre@tidningennara.se Försök hålla din fråga kort. 

Testa någon av Pierres webbkurser:

Pierre Hesselbrandt: Olika sätt att spå

Pierre Hesselbrandt: Personlig och medial utveckling

Pierre Hesselbrandt om hemsökta hus

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.