Andlig husrensning: Slipp tunga energier och oönskad närvaro

En modern, andlig husrensning hjälper till att rena ett hem från negativa energier, oönskad andlig närvaro eller andra energetiska störningar. Men husrensningar har en lång historia och utförs även i andra kulturer och traditioner.

Text: Tia Jumbe
Foto: Shutterstock

En husrensning är en ceremoniell eller rituell process som syftar till att rensa ett hem från negativ energi, oönskad närvaro av andar eller andra energiska störningar. Ambitionen är att återställa en lugn och positiv energi i hemmet och att skapa en skyddande barriär så att negativ energi och andliga inkräktare inte kan ta sig in igen.

LÄS ÄVEN: Benny stänger portal från Andra sidan: ”De har fattat tag i er fysiskt”

Vanliga element i en husrensning

 • Rökelse: Att bränna rökelse med till exempel enbär renar negativ energi.
 • Symboler eller amuletter: Kan hjälpa till att skapa en skyddande barriär mot negativ energi eller andliga inkräktare.
 • Hjälpa en ande till ljuset: Om det är en avliden som inte hittat till Andra sidan ännu kan den eller de som utför rensningen öppna en portal till ljuset och hjälpa anden dit.

LÄS ÄVEN: Stänga ner mot andevärlden: Så skyddar du dig mot oönskade energier

Vad kan behöva rensas bort?

 • Energiminnen: Negativa energier från tidigare händelser eller personer som bott i huset eller på platsen tidigare.
 • Obalanser: Familjemedlemmar känner obehag eller oro som inte kan förklaras av någon fysisk orsak, utan kan bero på att det är obalans orsakade av andliga energier hemma.
 • Andar: Avlidna, ibland anhöriga till de som bor i hemmet, ibland sådana som bott där tidigare, som av någon anledning inte har gått över till andra sidan kan dröja sig kvar och behöva hjälp att hitta ”hem”.

LÄS ÄVEN: 5 sätt att bjuda in positiva energier i ditt hem

Husresningar i olika kulturer

Husrensning utförts i fler än de andliga sammanhang som vi kanske främst tänker på.

 • Shamanism: Shamanska traditioner runt om i världen har metoder för att rena energi i hem och gemensamma utrymmen. Då används ofta ritualer, sånger och rökelse i ceremonier.
 • Folkliga traditioner: I många kulturer finns det folkliga traditioner för att rena och skydda hemmet från onda andar och negativ energi, så som att använda olika örter, salt, rökelse eller andra vardagliga föremål.
 • Religiösa traditioner: Hus rensas från negativa energier även inom olika religiösa traditioner. Då kan platsen välsignas av präster, heligt vatten eller olja kan användas och böner eller heliga texter kan reciteras för att jaga det negativa på flykten och skapa lugn och frid i
  hemmet.
 • Feng shui: Inom den kinesiska traditionen Feng shui flyttas möbler och specifika färger eller symboler används för att balansera energin i ett hem, vilket skapar harmoni.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.