Han återvände från Andra sidan!

Läsarupplevelse: Min katt som jag ska berätta om här var en liten hittekatt och alldeles för liten för att komma bort från sin mamma så tidigt i livet. Förmodligen hade den lilla svarta kisen blivit dumpad av någon som inte ville ha honom. Av mig fick han namnet Fnutti.

I hela 19 år fick jag dela livet med Fnutti. En dag somnade han in av sig själv. Jag slapp att avliva honom, han bara somnade. Några dagar innan han dog såg han så ledsen och rädd ut i ögonen. Efteråt förstod jag att han måste ha känt att det snart var dags för honom att gå över regnbågsbron.

En tid efter Fnuttis död fick jag hälsningar från honom, bland annat hörde jag honom dricka ur sin vattenskål. Men det mest fantastiska ska jag berätta om här.

Det hände flera år efter att Fnutti gått bort och jag hade då en ny katt, Miisen, som jag fortfarande har kvar. Som vanligt hade jag burit ner Miisen till första våningen där han brukar sova på nätterna. Jo, han trivs att ligga där nere och jag får min sömn, om nu någon skulle undra.

Så en natt vaknade jag klockan tre och märkte att det var en katt som hoppade upp vid fotändan av sängen. Hur har Miisen kommit upp hit? tänkte jag. Och genom två stängda dörrar? Katten som hoppat upp i min säng kröp bakom min rygg och upp mot mitt huvud. Det hör till saken att Miisen alltid ligger vid fotändan av min säng.

Fnutti, däremot, skulle alltid ligga intill mig vid huvudkudden. Katten fortsatte ända upp till huvudkudden, där stannade han och jag hörde honom spinna. Då förstod jag att det var en hälsning från min käre katt Fnutti!

Vad jag ångrar nu, så här efteråt, är att jag inte vände mig om och klappade honom. Det finns ju människor som fått hälsningar från djur från Andra sidan och som har kunnat klappa sina djur och känna på dem.

Den här nattliga upplevelsen var ändå helt fantastisk och hela nästa dag var jag så rörd att jag gick och smågrät mest hela tiden.

Att jag skrivit ner min berättelse beror på att jag vill dela den med alla er som har ett älskat djur som gått över regnbågsbron, till Andra sidan. Ni ska veta att våra djur är med oss!

Ingegärd

 

Berätta om dina upplevelser! Dela med dig av det som hänt i ditt liv. Skriv till oss och berätta! Vi vet att det finns många bland er läsare som har haft andliga upplevelser som har stort läsvärde. Mejla till: Upplevelser@tidningennara.se

Obs! Glöm inte att skriva din adress,
så vi kan skicka en gåva till dig om din berättelse blir publicerad i tidningen.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.