Detta kan du läsa i dina linjer

Säg handtydning, och de flesta tänker på spådomar och att förutsäga livslängd. Men psykologisk handtydning är något helt annat, och erbjuder en spännande resa in i det innersta inre. Här får du en snabb guide till vad linjerna i dina händer kan betyda.

Text: Josefina Brattö
Foto: Josefina Brattö, Shutterstock

1. Livslinjen berättar om din livskraft, energi, trygghet och familj. Ju skarpare och längre, desto mer vitalitet, uthållighet och förankring. En kort och svag visar på osäkerhet, instabilitet och otillräcklig energi. Ofta finns också matsmältningsproblem. Linjens längd säger ingenting om hur länge du kommer att leva.

2. Huvudlinjen visar hur du tänker och bearbetar information. En linje som är klar och fin – likt en laserstråle – visar på ett skarpt sinne. Har du en kort, som slutar under långfingret, tänker och spekulerar du inte så mycket, utan fokuserar på det du ska göra just nu. Är den däremot lång är du filosofiskt lagd och ogillar ytliga förklaringar. Är linjen brokig vill du gärna ha råd av andra. Löper den över hela handflatan finns en tendens att övertänka och behov av att jorda sig.

3. Hjärtlinjen handlar om känslolivet, ju starkare desto mer och ju svagare desto mindre. En normallång slutar mellan pek- och långfingret, någon centimeter ner, och visar på balans mellan känslomässigt givande och tagande. Korsar den handflatan sätter du alltid andras behov före dina egna. En kort linje finns ofta på dig som föredrar sällskap av husdjur framför människor. Ser den flätad ut visar du inte dina känslor utåt.

4. Ödeslinjen är svårast att upptäcka och handlar om karriär, livsmål, värderingar och att hitta sig själv. En stark desto mer av det, och en svag desto mindre. Linjen blir ofta synlig först i 20–30-årsåldern. Alla har inte en tydlig ödeslinje, men den kan framträda om du sätter personliga mål och sedan håller fast vid dem.

20210225Handtydning1200-NY.jpg

De fyra främsta linjerna i handen är livslinjen (röd), huvudlinjen (blå), hjärtlinjen (grön) och ödeslinjen (gul).

Mer om handtydning hittar du i Nära nr 3, 2021!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.