Ge alla katter ett gott liv!

Djur ger oss människor så mycket kärlek. Med sin blotta närvaro får de oss att känna lugn, känna ro. Då är det härligt att ge tillbaka. Nu kan du hjälpa djuren, genom vår specialinsamling För djurens bästa!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Vi njuter av den sköna sommaren med utomhusliv, skollovslediga barn, semester och massor av tid att umgås. Den tid då det känns mest rätt att skaffa ett älskat husdjur.

Katten är en favorit. Vad är väl ljuvligare än en liten kattunge med blåa ögon och en päls mjuk som sammet?

Men alla sommarlov har ett slut. Tyvärr innebär det ofta slutet på det ljuva familjelivet för den lilla katten. Kanske passar den inte in i hemmet i stan. Och vad gör det väl då om man släpper ut den i det fria? Den klarar sig säkert …

Nej! Den gör inte det. Det lurar massor av faror för en liten katt som plötsligt inte längre har något hem, som inte får mat.

En del hemlösa katter upptäcks av vänliga själar som tar sig an dem, eller kör dem till ett katthem där man kan hjälpa till med märkning och att finna nya hem. För andra katter slutar det illa …

1 april i år kom en ny djurskyddslag som uttryckligen förbjuder oss att överge ett djur. Och alla djurägare måste ha kompetens nog att tillgodose sina djurs behov. Dessutom har regeringen tillsatt en utredare som just nu ser över regelverket för att se om det är möjligt att obligatorisk ID-märkning och registrering av katter införs i lagen. Detta vore verkligen en seger för katterna!

Så låt detta bli en tid då katterna och vi människor lever i största samförstånd och ger kärlek till varandra. 

Nu kan vi alla hjälpas åt att hjälpa! Tidningarna Nära och Hemmets Journal startar i samarbete med Djurskyddet en egen insamling där du som läsare kan ge en slant för djurens bästa.

Nu kan DU hjälpa!
Stöd insamlingen För djurens bästa.

Tidningarna Nära och Hemmets Journal, i samarbete med Djurskyddet, startar en insamling – För djurens bästa, där en stor del av pengarna kommer att gå till att hjälpa hemlösa och utsatta katter.

Vår insamling pågår till och med 31 augusti. Vi kommer att redovisa resultatet av insamlingen i Nära nr 10 och i Hemmets Journal nr 41 – lagom till Djurens dag som infaller 4 oktober!

Stöd Djurskyddets arbete nu:
Swisha din gåva till 90 01 066
Skriv Nära/HJ i meddelanderutan.

Sätt in en gåva på PlusGiro 90 01 06-6
Märk gåvan med Nära/HJ.
Tillsammans gör vi skillnad för djuren!

Djurskyddet har 90-konto vilket innebär att verksamheten kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.